35 yıllık gizem! ‘Kendini öldürdü’ cümlesi her şeyi değiştirdi

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

Shani Warren1961 yılındaİngiltere’de dünyaya geldiğinde ailesinin bütün hayatı değişmişti. Herkesin kalbini ısıtan, harika ve güzel bir çocuktu. O güzel çocuk zamanla büyüdü. 26 yaşındaki 1987 Warren 1987 yılının bir cuma günü bahçedeki çimleri biçtikten sonra hem çimleri atmak hem de eski erkek arkadaşı için bir kart ve paskalya yumurtası almak için dışarı çıktı. Muhtemelen bir saat sonra eve dönecekti ancak öyle olmadı. Ne yazık ki Shani tek başına yürüyen kadınlara saldıran, onları korkunç tehdit ve tacizlere boyun eğdirmek zorunda bırakan seri katil ve tecavüzcü Donald Robertson ile karşılaştı.

KENDİNİ Mİ ÖLDÜRMÜŞTÜ?

Buckinghamshire’daki Stoke Poges’de yaşayan 26 yaşındaki Warren’ın cesedi 1987 yılının Paskalya haftasında Taplow Gölü’nde bulundu. Ellerindeki bağların gevşek bulunması ve boynunun etrafında fiziksel bir saldırı kanıtı olmamasına dayanarak bir patalog Shani’nin kendini öldürebileceğini düşündüğünü söyledi. Polis ikna olmamıştı.Şüpheler Robertson’ı gösterse de neticede ortada bir kanıt yoktu.

Robertson duruşmaya çağrılmasına rağmen katılmadı. Jüri 16 Temmuz 1981’de 16 yaşındaki bir kızı kaçırıp tecavüz etmekten de Robertson’ı suçlu bulmuştu. Ancak yine polis onu suçlamak için yeterli kanıt bulunmadığını söyledi. Robertson ise polis tarafından serbest bırakıldıktan birkaç gün sonra Farnham Royal’de bisiklete binen 14 yaşındaki bir kıza, ardından da Taplow Gölü’nden sadece birkaç kilometre ötedeson treni kaçırdığı için eve yürüyen 17 yaşındaki bir kıza da tecavüz etti.

35 YIL SÜRDÜ

İşlediği bütün suçlara rağmen polis Robertson’ın suçlu olduğunu bir türlü kanıtlayamadı. Robertson’ın tam 35 yıl boyunca işlediği suçlara rağmen serbest kaldı. Çünkü 1987’de günümüzde olduğu gibi analiz yapmak mümkün değildi ve patolog tarafından paylaşılan intihar teorisi dikkati dağıtmıştı.Ta ki savcılık yeni DNA kanıtının Robertson aleyhindeki son davanın ‘temel taşı’ olduğunu söyleyene kadar.


DNA İZLERİ ORTAYA ÇIKARDI

Her iki kurbanın iç çamaşırlarında ve Shani Warren’da kullanılan ağız tıkacında bulunanlarla eşleşen izler Robertson’ı işaret ediyordu. 66 yaşındaki Donald Robertson, polisin davayı yeniden açmasının ardından 1987’de 26 yaşındaki Warren’ı öldürmekten geçtiğimiz günlerde suçlu bulundu. Polis, saldırganı adalete teslim etmenin bu kadar uzun sürdüğü için üzgün olduklarını ancak davanın adli tıptaki gelişmelere bağlı olduğunu söyledi.

Warren’ın erkek kardeşi Stephen ise kardeşini öldüren psikopat için hiçbir cezanın yeterince sert olmayacağını söyledi. Shani Warren’ın ailesi polise adalet aramaktan ‘asla vazgeçmeme’ kararlılığı gösterdiği için teşekkür ederek Robertson’ın ‘saf kötülük’ olduğunu söyledi. Adalet bekleyişlerini de ‘acı ve keder dolu’ bir zaman olarak tanımladılar.