3600 EK GÖSTERGE SON DAKİKA KİMLERE VERİLECEK? 3600 ek gösterge son durumu nedir, ne zaman çıkacak?

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

Son Dakika Gelişmesi. 3600 ek gösterge ile ilgili son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Taslak Cumhurbaşkanına sunuldu. Gözler Erdoğan’da… İşte 3600 ek gösterge düzenlemesinde son durum..

3600 EK GÖSTERGEDE SON DURUM

Edinilen bilgiye göre, Yapılan çalışma AK Parti grup toplantısı sonrası Cumhurbaşkanlığı külliyesine giden bakanlar Bilgin ve Nebati tarafından Erdoğan’a da sunuldu. Erdoğan’ın bakanlarla yaptığı görüşmenin yaklaşık 2 saat sürdüğü belirtildi. Erdoğan’ın değerlendirmeleri ışığında nihai halini alacak çalışma ardından yine Erdoğan’ın takdir edeceği tarihte kamuoyu ile paylaşılacak.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, düzenlemenin detaylarını TRT Haber`de değerlendirdi.

4 ana meslek grubunun kesinlikle bu düzenlemeden yararlanacağını söyleyen Zengin, “Kapsam içerisinde, belki kamu görevlilerin tamamına 500-600 gösterge verilmesi söz konusu olabilir. 3600’ün üstünde ve altında olanları da kapsaması söz konusu olabilir” dedi.

EK GÖSTERGE NEDİR?

Ek gösterge, kamu görevlilerinin çalışırken maaşlarını, emekli olduklarında ikramiye ve aylıklarını belirleyen en önemli kalemlerden biri.

Ek gösterge rakamları unvan, hizmet sınıfı ve derecelere göre farklılık gösteriyor. Ek gösterge yükseldikçe emekli aylığı ve emekli ikramiyesi rakamı da yükseliyor.

Diğer Güncel Haberleri İçin TIKLA