‘84 milyon bir avuç insana çalışıyoruz’

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çeşitli programlara katılmak üzere dün Ordu’ya geldi. Kılıçdaroğlu, Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde kanaat önderleri, muhtarlar, sivil toplum kuruşları ve meslek odalarının temsilcileri ile bir araya geldi. Toplantıda Kılıçdaroğlu, fındık fiyatının dört dolar olarak sabitlenmesi gerektiğini belirterek “Dört doları sakın büyük bir rakam olarak görmeyin, sadece alın terinin karşılığıdır” dedi.Kul hakkı yiyenlerle hesaplaşacaklarını ifade eden Kılıçdaroğlu “Artık ayrışmayalım, bizim de kusurumuz vardır, bizim de yanlışlarımız vardır, yanlışlardan arınmamız lazım, yanlışlar yaptıysak, birisine zarar verdiysek oturup onunla helalleşmemiz lazım. Helalleşmek demek kul hakkı yiyen kişiyle helalleşmek değil, o ayrı bir şey onlarla hesaplaşacağız” diye konuştu.

‘Sistem kime çalışıyor?’

Türkiye’nin çok zengin bir ülke olduğunu, asıl sorunun memleketin yönetimi olduğunu, 2018 yılında Türkiye’nin yeni bir sisteme geçtiğini ifade eden Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:“Bu sistem kimin için çalışıyor. Bunu sorgulamanız lazım. Kimlere çalışıyor, kimlerin lehine, kimlerin aleyhine. 84 milyon insan hep beraber bir avuç insana çalışıyoruz. Bütün kaynaklar bir avuç insana gidiyor. Ordulu kardeşlerime söz veriyoruz. Bu haksızlığı ve adaletsizliği ben çözmezsem, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenlerin burnundan fitil fitil getirmezsem, ben niye siyaset yapıyorum. Getireceğim.Vatandaş neden bankada dolar tutuyor?’ diyorlar. Kardeşim devleti yöneten kişi olarak sen kendi vatandaşından dolarla borçlanıyorsun. Türk lirasını erittin, pula döndürdün. En rahatsız olduğum da bunları yapanların milliyetçi geçinmesi. Siz kim milliyetçilik kim? “Milliyetçilik, kendi parasını, kendi halkını, kendi insanını, kendi bayrağını, vatanını savunan insan demektir.”

‘Tehdit etmiyorum’

Kılıçdaroğlu, bürokratlara ilişkin açıklamalarına ilişkin de “ Bana ‘Niye tehdit ediyorsun?’ diye kızıyorlar. Tehdit etmiyorum, ‘Yasalara, kanuna, adalete uyun’ diyorum. Yanlış yaparsanız yarın bunların hepsi gider, sen orda kalırsın. Sen hesap vermek zorunda kalırsın” ifadelerini kullandı.Kılıçdaroğlu “Bu memlekete 6 ayda nefes aldırırız. Her şeyimiz var. Birikimli insanlar bir köşeye atılmış” dedi.

Fındık bahçesini ziyaret etti

Kılıçdaroğlu, Ordu’da ilk olarak Gülyalı Belediye Başkanlığı’nı ziyaret etti. Belediye Başkanı Ulaş Tepe tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, belediyenin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Kılıçdaroğlu, daha sonra kentteki bir fındık bahçesinde üreticilerle görüştü. Kılıçdaroğlu, “Fındık aynı zamanda bu bölgenin stratejik ürünüdür. Bu stratejik ürününün korunması lazım. Burada yaşayan milyonlarca insan var ve bu insanların temel gelir kaynaklarından birisi de fındıktır. Çözeceğiz inşallah” dedi.

‘Kılıçdaroğlu yine kazandı!’

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Avukatı Celal Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kılıçdaroğlu’na açtığı 1 milyon liralık tazminat davasını kaybettiğini duyurdu. Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun 10 Ocak 2021 Çalışan Gazeteciler Günü’nde partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmadaki “Türkiye’de bir ülkenin sözde Cumhurbaşkanı, bir gazeteyi doğrudan hedef gösterip, ‘Ben o gazeteyi okumuyorum siz de satın alıp okumayın’ diye çağrı yapıyorsa orada medya üzerindeki baskı ve vesayeti düşünün” ifadeleri nedeniyle 1 milyon TL’lik manevi tazminat davası açmıştı. Ankara 9. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde dün yapılan duruşmada mahkeme, tazminat talebini reddetti. Kılıçdaroğlu’nun avukatı Çelik, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı: “Erdoğan, bugünkü duruşmada yine kaybetti! Kılıçdaroğlu yine kazandı!” -HABER MERKEZİ

Diğer Siyaset Haberleri İçin TIKLA