‘Milletimiz destan yazdı’

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

Gökhan Karakaş – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “15 Temmuz gecesi gördük ki son sözü top tüfek değil, iman belirler, yürek belirler” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla Fatih’te Saraçhane Meydanı’nda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programı düzenlendi. Programa MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de katıldı.Vatandaşlara hitap eden Erdoğan, “Yakın tarihimizin en alçak darbe girişiminde yaralılarımızdan daha sonra vefat edenlerle birlikte toplamda 252 kardeşimiz şehadetle şereflendi. Rabbim milletimizi bir daha 15 Temmuz gibi imtihanlara tabi tutmasın” dedi. Erdoğan, şöyle devam etti:

DİLDEN DİLE ANLATILACAK: Toplumların tarihlerinde asırlar boyu unutulamayacak, nesiller boyunca dilden dile destan gibi anlatılacak dönüm noktaları vardır. Milletimiz 15 Temmuz’da yüreğindeki imandan aldığı güçle akşam güneş batarken başlayan darbe girişimini, sabah güneşin doğumuyla birlikte akamete uğratarak destan yazmıştır.

BÜYÜK TÜRKİYE’NİN İNŞASINI SÜRDÜRECEĞİZ: 15 Temmuz öyle bir geceydi ki darbecilere karşı direnmek üzere evlerinden işyerinden harekete geçenlerin tamamı şehadeti göze alarak yola çıkmıştır. Hani birisi de akşam saat 23.00’de Yeşilköy Havalimanı’na gelmişti, haberim olsaydı ben de beklerdim diye haber veriyor. FETÖ’cülerin kontrolü altında nezareti altında Bakırköy Belediyesi’ne gidiyor. Orada televizyon karşısında kahvesini yudumlarken, biz de havalimanına iniyoruz. Orada on binler vardı. Allah sizlerden razı olsun. Sizin ferasetiniz, Cumhur İttifakı olarak orada buluşmanız işte bunların canına ot tıkadı. Ülkemizin bir daha 15 Temmuz gibi musibetlere maruz kalmamak için büyük ve güçlü Türkiye inşasını sürdüreceğiz.

HESAP SORMAYA VAR MIYIZ?: Eğitimden sağlığa, ulaşımdan enerjiye her alanda kazandırdığımız güçlü alt yapıyla ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi yapmak için çalışacağız. Şu anda sel afeti yaşadık İstanbul’da. Peki sorumlular bu afette neredeydi? Aynı şekilde Ankara’da neredeydi? Bunların hesabını 2023’te sandıklarda sormaya var mıyız?.

SON SÖZÜ İMAN BELİRLER: 15 Temmuz gecesi gördük ki son sözü top tüfek değil, iman belirler, yürek belirler, inanç belirler. 15 Temmuz gecesi gördük ki güneş batınca üzerimize çöken karanlığın hükmü ertesi gün güneş doğana kadardı. 15 Temmuz gecesi gördük ki yuları gavurun elinde olan hainin büründüğü kisve ne olursa olsun gün doğduğunda gerçek yüzü ortaya çıkmaktadır. 15 Temmuz gecesi gördük ki, asıl asmaz bal kokmaz, kokarsa yağ kokar, onunda aslı ayrandır. Atalarımız böyle demiş. Bu milletin kodlarını en iyi bilenlerdir. Rabbime bizi böyle bir milletin evladı olarak yarattığı için binlerce kez hamd ediyorum.

TİYATROYDU DİYOR: Bay Kemal ‘bu bir tiyatroydu’ diyor. Daha ne olacak 252 şehidimiz var 2 bin 200 aşkın gazimiz var. Neyin ne olduğunun şahidi, 15 Temmuz gecesidir. Ülkenin ve milletin geleceğine dair hiçbir fikir üretmeden, proje geliştirmeden sadece laf salatasıyla insanların duygularını istismar edemezsiniz. 15 Temmuz’a ağız dolusu darbe girişimidir diyemeyenlerden milletin adamı olmaz.

KYK MESAJI: Son zamanlarda bay Kemal çıkmış üniversiteli gençlerimizi KYK ilgili burslarla ilgili faiz yükü bindiriyormuşuz. Ya faizin en büyük düşmanı biziz. Allah nasip ederse ilk Kabine toplantımızda bu konuyla ilgili açıklamayı yapacağız. Biz gençlerimizi faize kurban etmeyiz. Hatta hatta daha ileri gidiyoruz. Enflasyona da kurban etmeyiz. Biz çalışmamızı yapıyoruz. Kabine toplantımızdan sonra gerekli açıklamayı yapacağız. Milletimizin sıkıntılarını ve ülkemizin imkanlarını en iyi biz biliyoruz. Küresel enerji ve emtia fiyatlarındaki dalgalanmalar durulunca bu tablonun güzelliği daha iyi anlaşılacaktır. Nasıl 15 Temmuz gecesi darbeci hainlerin heveslerini kursağında bıraktıysak inşallah yakın bir gelecekte de ekonomik tetikçileri yeneceğiz.

2023 SEÇİMLERİ: Yeter ki hedeflerden kopmayalım, elimizdekilerin kıymetini bilelim. Bozguncularımızın oyunlarına gelmeyelim. Çalışalım, çabalayalım, bunları yapınca gerisi gerçekten çok kolaydır. Zaten onların korktuğu da Türkiye’nin 2023’te bunu başaracak olmasıdır. Türkiye’yi bugün durduramazlarsa önümüzdeki asır boyunca artık aynı fırsatı yakalayamayacaklarını çok iyi biliyorlar. İnşallah 2023, 2053 vizyonumuzu hayata geçireceğiz. Çünkü biz Türkiye’yiz. Biz Türk Milleti’yiz.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli konuşmasında “Tam 6 yıl evvel az kalsın Türkiye işgal edilecekti. Az kalsın emek emek bu günlere gelen şehidin göz nuru olan Türkiye Cumhuriyeti tarih sahnesinden silinip gidecekti. Nitekim tehlike bu kadar ileri noktadaydı. Hamd olsun milletimizin iftihar edilecek feraset ve fedakarlığı sayesinden teröristler hak ettiği tepkiyi görmüşlerdir. Milli birlik ve dayanışma ruhu FETÖ durdurmuş, hesaplarını boşa çıkarmıştır. Uzun zamandır özleminin çektiğimiz kardeşlik ve yardımlaşma duygusu ayağa kalkarak uçak ve helikopterlerin önü perdelenmiş son aşamada imha etmiştir” dedi.

‘Erdoğan’ı anlayınız’

MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Türkiye ve Türk milleti karşısında toplanan odaklarla can pahasına olsa mücadeleden kaçınmayız. Bugünkü hassas ortamda siyasi çetele tutmayız, çıkarlarımızı düşünmeyiz. Aksini yapanları da hoş görmeyiz. Bunu yapanlara da zillet deriz, elimizin tersiyle iteriz” diye konuştu. “Türkiye’nin karşıtlarının bizi içine çekmeye çalıştıkları cendereye mahkum etmek istedikleri dar boğaza hep birlikte direnelim” diyen Bahçeli, şöyle devam etti:

“Doğrulalım ayağa kalkalım. Hainleri güldürmeyelim. Bağımsızlığımızın sembolü al bayrak altında toplanalım. Gün dayanışma günüdür. Aziz İstanbullular bu memleketin evladı olarak diyorum. Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı tanıyınız, anlayınız, anlatınız.”

Diğer Siyaset Haberleri İçin TIKLA