‘Adayı liderler belirleyecek’

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Konya’nın yerel televizyon kanalı TV42’de katıldığı programda açıklamalarda bulundu. Özeleştiri yapan Kılıçdaroğlu “Bir Konyalının sofrasına oturmadık, derdin nedir arkadaş demedik. Oturduk Ankara’da nutuklar çektik. Oy alamıyorsak oturup sorunu kendimizde aramamız lazım. Konyalı’da ne arayacaksın? Kim kendisi ile daha fazla ilişki kuruyorsa, dertlerini daha fazla dinliyorsa oraya meylediyor. Konya’ya daha fazla gelmeliyiz, daha fazla konuşmalıyız” ifadelerini kullandı.

‘Savaşta mıyız?’

Kılıçdaroğlu, ekonomiye ilişkin olarak da “Önce fiyat istikrarını sağlayacaksınız, buğdayın fiyatını kimse bilmiyor. Bakın hasada başlandı güneydoğuda, taban fiyat açıklanmadı. Rusya ile Ukrayna savaş halinde, bakın onların enflasyonuna kaç? Birisinde yüzde 9, birisinde yüzde 17. Bizde kaç, yüzde 157. Savaşta mıyız? Yok, nasıl oluyor bizde bu? Yönetilmiyor Türkiye. Adalet ile yönetilmiyor, ahlak, bilgi birikimle yönetilmiyor. Erdem ile, liyakat ile yönetilmiyor Türkiye. Türkiye’yi bir adama teslim etmişiz” değerlendirmesinde bulundu.

Helalleşme çağrısı

“Toplum olarak helalleşeceğiz diyoruz, CHP’nin kabahati yok mu?” diye soran Kılıçdaroğlu şunları kaydetti: “CHP’nin de kusuru var. CHP başörtüsünü bir numaralı sorun haline getirdi. Kardeşim sana ne başörtüsünden? İster başörtüsü takar ister takmaz. Bizim de onlarla helalleşmemiz lazım. ‘Yanlış yaptık’ dememiz lazım, ‘kusura bakmayın’ dememiz lazım. Bu ülkede bir başbakan asıldı değil mi? Rahmetli Adnan Menderes. Şimdi ne yapıyoruz, adını üniversiteye veriyoruz. Adını havalimanı, okullara veriyoruz. Bu aslında bir anlamda helalleşmedir.”

Başkanlara talimat

Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim belediye başkanlarına şunu söyledim. Bir, bizim insanımız nerede ibadet etmek istiyorsa orayı tertemiz yapacaksınız. Cami mi, kilise mi, havra mı, cemevi mi? Oraları tertemiz yapacaksınız. Bizim belediye başkanları şu anda bunu yapıyorlar zaten. İki, başörtüsü olayını tekrar gündeme getirmek kadar sakat bir şey olmaz. Biz helalleşelim derken, aynı kusuru tekrar ederseniz bu doğru olmaz. Akla ziyandır bu, böyle bir şey aklımızın bir ucundan dahi geçmez. Hatta ben bunun bir adım daha ötesine giderek söyleyeyim. İkna odalarında başörtülü kızların başına gelenleri biliyoruz. Onlarla da oturup helalleşmemiz lazım.”

‘Sadece temenni’

Kılıçdaroğlu, altılı masada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin bir konunun gündeme gelmediğini söyledi. CHP’li bazı isimlerin kendisini cumhurbaşkanı adayı olarak ilan etmesini de değerlendiren Kılıçdaroğlu, “CHP yöneticileri kendi genel başkanlarının cumhurbaşkanı adayı olmasını isterler. Ancak temenniden öteye geçmez adayı liderler belirleyecek” dedi.

‘Kimse bizi yıldıramaz’

Kılıçdaroğlu, SADAT tartışmasıyla ilgili olarak şunları söyledi: “SADAT’a boşuna gitmedik, SADAT’a gitmemin temel nedeni şu: Kimse korkmasın, çekinmesin; herkes sandığa gitsin, oy kullansın. Burada CHP var. Biz Kuvayı Milliyecileriz. Kimse bizi yıldıramaz. Dolayısıyla gücümüzü, inancımız, kararlılığımızı topluma bildirmek zorundayız. Adam bayrağını değiştireceğim diyor, devletini değiştireceğim diyor, dilini değiştireceğim diyor ve bu kişi Cumhurbaşkanı’nın başdanışmanı. Ya vicdan, akıl kabul eder mi? Konyalılara soralım kaçının haberi var? Devlet böyle yönetilir mi? Bu adamın Cumhurbaşkanlığı’nda ne işi var ve bu adam devletin en mahrem sırlarının görüşüldüğü toplantıya katılıyor.”
Kılıçdaroğlu “Devletin gizli operasyonları olur mu, olur ama bunu devletin organları var. Bu ülkede Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Silahlı Kuvvetler var. Kim bunlar ya?” diye konuştu.

Diğer Siyaset Haberleri İçin TIKLA