Aile Destek programı başvuruları nasıl ve nereden yapılıyor? Aile Destek Paketi başvuru sonuçları açıklandı mı, ödemeler ne zaman?

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

Aile Destek Paketi başvuru şartları araştırılmaya devam ediyor. Konu hakkında bilgi sahip olmak isteyenler “Aile Destek Paketi programı başvuruları nasıl ve nereden yapılıyor?” sorusuna cevap ararken işlemlerini tamamlayanlar ise “Başvuru sonuçları açıklandı mı, ödemeler ne zaman yapılacak?” sorusuna cevap arıyor.

AİLE DESTEK PROGRAMI DETAYLARI

Bakan Yanık, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Türkiye ürettiği refahı paylaşıyor. Güçlü bir sosyal devlet olmanın sonucu olarak hayata geçirilen sosyal yardım uygulamamız Türkiye Aile Destek Programına çalışanlar ve emekliler de başvuru yapabilecek. Çalışanlarımız: Genel şartları taşımaları ve hanede kişi başı düşen gelirin net asgari ücret tutarının 1/3’ünden az olması koşuluyla; özel sektör çalışanları esnaf, sanatkar ve diğer bağımsız çalışanlar faydalanabilecektir. Emeklilerimiz: Genel şartları taşımaları ve hanede kişi başı düşen gelirin net asgari ücret tutarının 1/3’ünden az olması koşuluyla; SSK emeklileri BAĞKUR emeklileri Emekli Sandığı emeklileri SSK, BAĞKUR ve Emekli Sandığı emeklilerinin dul, yetimleri faydalanabilecektir. Ayrıca Temmuz’da başvuru yapan vatandaşlarımız Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’nca hak sahipliklerinin onaylanması halinde, bu onayı takip eden ilk ödemede başvurdukları ay dahil olmak üzere destek ödemesi alacaklardır. Ödemeler bu cuma başlıyor. Haydi e-Devlet’e” ifadelerini kullandı.

Diğer Güncel Haberleri İçin TIKLA