Asgari ücrete yeni zam gelecek mi?

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, sonbahardan itibaren enflasyonda hissedilir bir düşüş olacağını söyledi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Dünyada bir kriz var. Pandemi sonrası dünyada sadece pandemi ile ilgili de değil arz güvenliği ile ilgili bir sıkıntı var. Yanı başımızda savaş var. Dünyada bütün ülkeler hemen hemen enflasyonla mücadele etme içerisindeler. Dünyada yaşanan bu enflasyonist baskı Türkiye’ye de yansıyor. Burada hükümetimiz ciddi adımlar atıyor. Sokakta teşkilatlarımız, belediye başkanlarımız, siyasilerimiz sokakta dolaştığında bunları paylaşıyoruz. Vatandaşın taleplerini de görüyoruz. Vatandaş bunun dünyada yaşanmakta olan bir krizin Türkiye’ye etkilerinin olduğunu görüyor. Güçlü liderliğin, istikrarlı bir hükümetin bu sorunların üstesinden geleceğini biliyor. Mücadeleye devam edeceğiz.

Her bakanlar kurulu toplantısından sonra Cumhurbaşkanımız yeni tedbirleri açıklıyor. Bu mücadeleye devam edeceğiz. Umut ediyoruz ki sonbahardan itibaren enflasyonda hissedilir bir düşüş olacak. Topyekün yaptığımız bu mücadelede mesafe almış olacağız. Şimdi çarşıda, pazarda kademeli bir şekilde hep beraber göreceğiz ki fiyatlarda bir iyileşme olacak.

TEMMUZ AYINDA ASGARİ ÜCRETE ZAM YAPILACAK MI? ‘BUNUN ÜZERİNDE ÇALIŞILIYOR’

İlgili bakanlarımız konuyla ilgili çalışmalarını yapıyorlar. Esasında rutini içerisinde devam eden çalışma derde deva olacak bir çalışmadır. Ekstra önlem alınması gerekiyorsa bakanlığımız çalışma yapmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanımıza arz ediyorlar. Bunun üzerinde çalışılıyor. Milletimizin sokakta derdi bizim derdimizdir. Biz nihayetinde siyasetin sokakta şekillendiğine inanan bir siyasal hareketiz. Orada bir problem varsa siyasetin problemidir.

Elimizden ne geliyorsa gayret içerisindeyiz. Önümüzdeki süreç içerisinde atılan adımları göreceğiz. Bunu yaparken popülist bir söylem içerisine girmeyi doğru bulmuyoruz. AK Parti milletine uzun vadede bedel ödetecek hiçbir şey yapmamakla istikrarı sağlamış bir siyasi harekettir. Hükümet olmanın gereğini, sorumluluğunu da yerine getirerek adımlar atmaya devam edeceğiz.

KİRA FİYATLARI HAKKINDA

En sık önümüze gelen meselelerden birisidir. İlgili bakanlarımız dün çalışama yaptılar. Burada mutlaka bir adım atılması gerektiğini görüyoruz. Bakanlarımız yol haritasını kısa süre içerisinde açıklayacak.”