‘Avrasya dünyanın gözbebeği olacak’

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

İSTANBUL DHA –Erdoğan 30 ülke ve bölgeden yerel yönetimin temsil edildiği Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nin önemini vurgulayarak, “Bu yapıyı Türk Devletleri Teşkilatının vizyonunun erişeceği genişliğinde bir işaret olarak değerlendiriyoruz. Ortak tarih ve kültür bilinciyle yeniden bir araya gelen devletler aynı gönül bağıyla buluşan toplumlar gerçeği var. Bu tablo bize, hepimizi daha çok parlak geleceğin beklediğini de işaret ediyor. Ortak hayallerimize bütün bunlara sahip çıktığımız sürece kimse bizi bu aydınlık geleceğe ulaşmaktan mahrum bırakamaz. Ayrı düşmemize yol açan hadiselerden çıkardığımız dersler bundan sonraki yol haritamızda bize en büyük rehberdir” dedi.

“Hem geçmişte yaşadıklarımızdan hem de şimdiden ibret alarak hareket etmeliyiz” diyen Erdoğan şöyle devam etti: “Kendi güvenlik ve refahları için tüm dünyayı ateşe vermeye hazır olanların karşısına ancak bu şekilde çıkarsak başarılı olabiliriz. Bunu sağlayabilirsek önümüzdeki dönem Avrasya coğrafyasının dünyanın gözbebeği haline geldiğini hep birlikte görebiliriz. Türk Devletleri Teşkilatı ile Türk Dünyası Belediyeler Birliği nezdinde somutlaşan iş birliğimiz coğrafi demokratik, ekonomik ve siyasi kapasite olarak hepimize eşsiz fırsatlar sunuyor.”

‘Kalpten gelen hissiyat’

Erdoğan, “Biriz, beraberiz ve büyüyoruz. Anadolu’daki bin yıllık varlığı, 600 asırlık cihan hakimiyeti ve 100. yılını dolduracak genç cumhuriyetiyle Türkiye, yüreğini sizlere sonuna kadar açmıştır. Ülkemiz tüm birikimini, imkanlarını ve potansiyelini sizlerle kullanmaya hazırdır. Biz tüm bunları siyasi söylem olarak değil, kalbimizden kopup gelen bir hissiyat olarak ifade ediyoruz” diye devam etti.

Diğer Siyaset Haberleri İçin TIKLA