Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Bakan Yanık’ı kabul etti

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’ye gelen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, temaslarına devam ediyor. Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Bakan Yanık’ın Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edildiği belirtildi. Bakan Yanık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını Cumhurbaşkanı Aliyev’e iletti. Aliyev de teşekkür ederek Yanık’tan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a selamlarını iletmesini istedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde yaptığı telefon görüşmesini hatırlatan Cumhurbaşkanı Aliyev, 15 Temmuz’un tarihi bir gün olduğunu kaydetti. Aliyev, Türk halkının bu zorlu sınavdan Recep Tayyip Erdoğan’ın çabaları ve liderliğiyle onurla çıktığını belirtti.

Şuşa Beyannamesi iki ülke ilişkilerini üst noktaya taşıdı

Türkiye’nin kalkınma yolunda olduğunun altını çizen Aliyev, Türkiye’de istikrarın hüküm sürmesinden Azerbaycan halkının mutlu olduğunu söyledi. Sözlerinden dolayı Aliyev’e teşekkürler eden Bakan Yanık, Azerbaycan’da bulunmaktan duyduğu büyük memnuniyeti dile getirerek, Cumhurbaşkanı Aliyev’in önderliğinde kazanılan Karabağ Zaferi’nden dolayı çok mutlu olduğunu belirtti. Azerbaycan-Türkiye birlik ve dostluğunun tüm imtihanlardan onurla çıktığını söyleyen Aliyev, Yanık başkanlığındaki heyetin Şuşa kentini ziyaret edeceğine değinerek, Şuşa Beyannamesi’nin imzalanmasından sonra iki ülke arasındaki ilişkilerin üst noktaya taşındığını kaydetti. Türkiye-Azerbaycan müttefiklik ilişkilerine dair beyannamenin Azerbaycan’ın sembol kenti olan Şuşa’da imzalanmasının özel bir önem taşıdığını belirten Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Zengilan Havaalanının açılışına da katılacağını ifade etti. Türkiye ve Azerbaycan arasındaki, dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin her alanda başarıyla geliştiğini vurgulan Aliyev, Derya Yanık’ın ziyaretinin iki ülke arasındaki ilgili kurumları arasındaki işbirliğinin genişletilmesine katkı sağlayacağına olan inancını dile getirdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Gafarova ile görüştü

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Sahibe Gafarova ile görüşme gerçekleştirdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’deki temaslarına devam ediyor. Bakan Yanık ve beraberindeki heyet, Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Sahibe Gafarova ile Azerbaycan Milli Meclisi’nde bir araya gelerek görüşme gerçekleştirdi. Azerbaycan ve Türkiye arasındaki ilişkilerin gelişmesinde karşılıklı ziyaretlerin önemine vurgu yapan Gafarova, Azerbaycan ile Türkiye arasında karşılıklı ziyaretlerin sadece ülke liderleri düzeyinde değil, aynı zamanda ayrı devlet kurumları arasında da gerçekleştirildiğine dikkat çekti. Gafarova, bu çerçevede aile, kadın ve sosyal meselelerden sorumlu Bakan Yanık’ın Azerbaycan ziyaretinin iki ülkenin ilgili kurumuyla ilişkilerin derinleştirilmesi, işbirliğinin daha da genişletilmesinin ve devletlerarası ilişkilerin güçlenmesi yönünde katkılar sağlayacağını belirtti. Milli Meclis’te yasama alanında aile, kadın ve çocuk konularının her zaman ilgi odağında olduğunu kaydeden Gafarova, mecliste bu alanla ilgili birçok yeni kanun kabul edildiğini ve mevcut kanunlarda çağdaş gerçeklere uygun değişiklikler yapıldığını söyledi.

İki ülke arasındaki yakın ilişki

Azerbaycan ve Türkiye arasındaki ilişkilerin dünyada bir örneğinin daha olmadığını ifade eden Bakan Yanık, iki ülke arasındaki kardeşlik ve dostluk ilişkilerinin her geçen gün güçlendiğine ve genişlediğine dikkat çekti. Bakan Yanık, her iki ülkenin cumhurbaşkanları arasındaki dostluk ilişkilerinin, devletlerarası ilişkilerin gelişmesine olumlu katkıları olduğunu sözlerine ekledi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Azerbaycan’ın ilgili devlet kurumlarıyla yakın işbirliği içinde olduğunu da ifade eden Bakan Yanık, bir dizi başarılı projeyi hayata geçirdiklerini ve gelecekte de bu işbirliğini derinleştirmeyi planlıklarını kaydetti. Görüşmede karşılıklı ilgi duyulan meselelerde görüş alış verişinde bulunuldu.

Diğer Siyaset Haberleri İçin TIKLA