Bakan Akar: Terör koridorunu kazanlar buraya gömülecek

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 13. Büyükelçiler Konferansı’nda açıklama yaptı.

İşte Bakan Akar’ın açıklamalarından satır başları:

Cumhuriyet tarihimizin en yoğun günlerini yaşıyoruz. Deniz, hava, kara kuvvetlerimizin tamamında…

Dünya standartlarında bir hudut güvenliği sağlamaktayız. Hudutlarımızda cumhuriyet tarihinin en yoğun koruma dönemini yaşıyoruz.

Çok ciddi şekilde yalan fotoğraflar çıkarılıyor. Mehmetçik emeğine saygı gösterilmesini istiyor.

TERÖR KORİDORUNA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ

Terörist neredeyse hedefimiz orası. En son teröristi etkisiz hale getirinceye kadar operasyonlarımız sürecek. Terör koridoruna müsaade etmeyeceğiz. Terör koridorunu kazanlar buraya gömülecek.

ELEBAŞLARI PANİK İÇİNDE

Irak’ın kuzeyindeki hareketler sonucunda terör örgütünde büyük bir çöküş olduğunu, panik içinde olduklarını görüyoruz. Çaresizlikten dolayı elebaşları kendi teröristlerine ‘gidin ne yaparsanız yapın’ dediklerini biliyoruz.

ZAP BÖLGESİ KRİTİK BİR BÖLGE

Operasyonların hiçbiri işgal harekatı değildir, bir teröristlerle mücadele ediyoruz. Zap bölgesi kritik bir bölge, dereler, tepeler… Hiç olmadığı kadar yoğun mağaralar var. Diğer bölgelerde yaptığımız operasyonlardan farklı olarak 10 katı mayın var.

PENÇE KİLİT’TE ETKİSİZ HALE GETİRİLEN TERÖRİST SAYISI 311

Pençe Kilit Operasyonları’nda şu ana kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı 311…

MUTABAKAT 120 GÜN SÜRECEK

Rusya-Ukrayna tahıl mutabakatı 120 gün devam edecek, bir itiraz olmazsa. Bu mutabakat Ukrayna limanlarından tahıl sevkiyatını kapsıyor. Rus limanlarını kapsamıyor. O görüşmeler devam ediyor.

ÇOK TEHLİKELİ BİR YOL

Yunanistan ciddi şekilde tacizi, tecavüzü var. Biz bütün bunlara rağmen, diyalogla çözelim diyoruz. Yunanlı muhataplarımız Türkiye aleyhine ne yapabilirim. ne söyleyebilirim diye güne başlıyorlar. Yunanistan’da iç politikada Türkiye düşmanlığı prim yapıyor. Kendi sıkıntılarını örtmek için yapıyorlar. Çok tehlikeli bir yol olduğunu defalarca söyledik.

Diğer Son Dakika Haberleri İçin TIKLA