Bakan Soylu’dan ABD’ye ‘taziye’ göndermesi

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

Bakan Soylu sosyal medya hesabından önemli bir paylaşım yaptı. “Topraklarımızda terörist istemiyoruz, teslim olun” diyen Bakan Soylu, Suriye sınırında 3 teröristin ölü ele geçirildiğini paylaştı. Soylu mesajında şunları söyledi;

TOPRAKLARIMIZDA TERÖRİST İSTEMİYORUZ TESLİM OLUN!
Suriye sınırından ülkemize sızan 3 PKK’lı terörist; Emniyet İstihbaratımızın takibi, Mardin Emniyet ve Jandarma, İHA, SİHA, hava takviyesi ve PÖH, JÖH desteğiyle ölü ele geçirildi.
“Dostlarımızdan” taziye mesajı bekliyoruz(!)

3 bölgede 27 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi

ABD’YE “TAZİYE” GÖNDERMESİ

Bakan Soylu, terörle mücadele sırasında şehit olan Türk askerleri için taziye mesajı yayımlayan ABD Ankara Büyükelçiliğiyle ilgili de dün açıklamalarda bulunmuştu. Soylu mesajında, ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı’nın PKK/PYD terör örgütü üyesi için yayımladığı taziye mesajını hatırlatarak, “Hiç samimi değil. PKK yöneticisine resmî ağıt yakan ABD resmî makamlarının, şehit olan kahramanlarımıza yönelik taziyesi, terör örgütüyle sinsice eşit kılma çabasıdır. Hiç samimi değil…” ifadelerini kullanmıştı.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Suriye sınırında ölü ele geçirilen 3 teröristle ilgili İçişleri Bakanlığı’ndan da açıklama yapıldı. Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; Güvenlik güçlerimizin son dönemde yurt içinde gerçekleştirmiş olduğu etkili operasyonlar neticesinde PKK/KCK terör örgütüne bir darbe daha Mardin’de vuruldu.

PKK/KCK terör örgütü faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik olarak Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı koordinesinde Mardin İstihbarat Şube Müdürlüğü’nce sürdürülen çalışmalarda;

MİT’ten 7 ayda 20 büyük operasyon

27.07.2022 tarihi saat: 19.40 sıralarında Mardin/Nusaybin ilçesi Günyurdu köyü bölgesinde EGM İHA vasıtasıyla 3 örgüt mensubunun görüntüsü alındı. EGM İHA’nın hassas takibine saat 23.00 sıralarında Jandarma İHA’nın da takviye olmasıyla terör örgütü mensupları tam anlamıyla işaretlendi.

Saatlerce süren sabırlı takip sonucu Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile koordine kuruldu ve anında imha göreviyle havalanan F-16 ve SİHA atışlarıyla 3 örgüt mensubu etkisiz hale getirildi.

Ayrıca atış gerçekleştirilen noktalar ve çevresini taramak, bahse konu bölgede olabilecek diğer örgüt mensuplarının da etkisiz hale getirilebilmesi amacıyla PÖH ve JÖH ortaklığında başlatılan geniş çaplı operasyonlar devam ediyor.

Diğer Güncel Haberleri İçin TIKLA