Bayram öncesi sıkı denetim

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

Halk sağlığının korunması amacıyla bayramda tüketimi artan ekmek, unlu mamüller, şekerleme, çikolata, kuruyemiş ve tatlı gibi ürünlere yönelik gıda denetimleri gerçekleştirildi. İşletmelerde hijyen, temizlik koşulları, stok, ruhsat, ürünlerin son kullanım tarihi, katkı maddesi, fiyat ve gramaj denetimi yapıldı.

Tespit edilen eksikliklerle ilgili de tutanak tutuldu ve bu eksikliklerin giderilmesi için işyeri sahiplerine süre verildi. Yurt genelinde 81 ilin Tarım ve Orman Müdürlükleri’nce yapılan hijyen ve etiketdenetimlerinde yüzlerce personel görev aldı.
İşletmelerde sebze – meyve, temel gıda ve temizlik ürünleri başta olmak üzere tüm temel ihtiyaç maddelerine yönelik fiyatlar incelendi.

Denetimlerde, ürünün etiket ile kasa fiyatı arasında fark olup olmadığına, etiket ve künye bilgileri ile indirimli ürünün indirimden önceki fiyatına bakıldı. İncelemeler sonucu Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ve Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’a aykırı davranan iş yerlerine tutanak tutularak idari işlem uygulandı

Diğer Siyaset Haberleri İçin TIKLA