Bu fakir kendini bildi bileli böyle

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

Ayşegül Kahvecioğlu –Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çalışan ve emekli memurlarla ilgili 3600 ek gösterge çalışmasının tamamlandığını ve Meclis’e sunulma aşamasına geldiğini söyleyerek, “Daha önce söz verdiğimiz dört meslek grubunu değil 5 milyonu aşkın memurumuzun ve emeklilerinin tamamını ilgilendiren bir formülle bu meseleyi çözdük” dedi.

Kızılcahamam’da yapılan AK Parti 30. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nın kapanışında konuşan Erdoğan, özetle şunları söyledi:

DEĞİŞMEDİM, DEĞİŞMEYECEĞİM: Ülkemizde maalesef şahsım, AK Parti, kadrolarımız ve politikalarım hakkında söylenen her yalana inanmaya hazır bir kitle var. Bunların bir kısmı cehaletten, bir kısmı ihanetten sürekli fitne ateşini körüklemektedir. Biz bunlarla mücadele ederken bazen üslubumuzu ve tavrımızı sertleştirmek mecburiyetinde kalıyoruz. Emin olun bu sertliğin tek sebebi ülkemize ve milletimize karşı mesuliyetlerimizin gereğini yerine getirmektir. Aslını inkâr eden haramzadeler her gün başka bir kılığa bürünebilir, başka dille konuşabilir. Kimse bizden böyle bir tavır, üslup, kişilik sergilememizi beklemesin. Bu fakir kendini bildi bileli böyledir. Değişmedi, değişmeyecektir.

ASIL HEDEF TÜRKİYE: Büyük ve güçlü Türkiye hedefimizden rahatsız olanların doğrudan bizi ve hükümetimizi hedef almasının nedeni ülkemizin geldiği noktadan hazımsızlık vardır. Akıl ve vicdan sahibi hiç kimsenin inkâr edemeyeceği bir gerçektir ki dünyada her kim bu kardeşinize saldırıyorsa aslında Türkiye’ye saldırıyor demektir. Dünyada her kim AK Parti ve Cumhur İttifakı’nı kötülüyorsa aslında Türkiye’yi hedef alıyor demektir.

MASADA OTURANLAR KUKLA: Ülke içindeki aparatlarının tüm yaptığı ellerine tutuşturulan senaryolardaki rollerini oynamaktır. İşte bunun için diyoruz ki CHP’nin başındaki zat da onun kurduğu masanın çevresinde oturanlar da altına gizlenenler de birer kukladan ibarettir. Biz kavgamızı onların ağa babalarına veriyoruz.

Buğday ve arpa fiyatı açıklandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) 2022 hasat döneminde yapacağı buğday ve arpa alım fiyatlarını ve teşvik rakamlarını da açıklayarak, “TMO, sert ekmeklik buğdaya bu yıl ton başına 6 bin 50 lira alım ve bin TL prim bedeli olmak üzere toplam 7 bin 50 lira ödeme yapacak. Ofisimizin arpa alım fiyatı ise ton başına 5 bin 500 TL alım 500 lira prim bedeli olmak üzere toplamda 6 bin lira olarak belirlenmiştir… Üreticilerimiz TMO hububat alım primine ilave olarak, Tarım ve Orman Bakanlığımızca ödenecek olan mazot, gübre, sertifikalı tohum ve fark ödemesi desteklerini almaya devam edecekler” diye konuştu.

‘3600’le ilgili meseleyi çözdük’

Memurlarımıza vereceğimiz müjdeye geliyorum. Bilindiği gibi uzunca bir süredir çalışan ve emekli memurlarımızla ilgili 3600 ek gösterge diye bilinen bir hazırlık yürütüyoruz. Nihayet bu çalışmayı tamamladık ve Meclis’in takdirine sunma safhasına getirdik. Yarınki (bugünkü) kabine toplantımızın ardından yapacağımız Millete Sesleniş konuşmamızda bu hazırlığı detaylarıyla anlatacağım. Bugün burada sadece daha önce söz verdiğimiz dört meslek grubunu değil 5 milyonu aşkın memurumuzun ve emeklilerinin tamamını ilgilendiren bir formülle bu meseleyi çözdüğümüzün müjdesini paylaşmakla yetinmek istiyorum.

‘Fiyat yükselmesinin müsebbibi değiliz’

İnsanlarımızın günlük hayatlarında yaşadıkları sıkıntıları asla hafife almıyor, görmezden gelmiyor, kulak arkası etmiyoruz. Tam tersine insanlarımızın üzerindeki hayat pahalılığı yükünü azaltmanın çarelerini arıyoruz. Kur ve enflasyondan kaynaklanan maliyet artışlarıyla izah edilemeyecek düzeyde fiyat artışı yaşanan her kalemi mercek altına aldık… TÜİK’in açıkladığı mayıs ayı verileri enflasyonun artık aşağı yönlü bir eğilime girdiğini göstermektedir. Petrol fiyatlarının 2-3 katına, doğalgaz fiyatlarının 7-8 katına, kömür fiyatlarının 10 katına yükselmesinin müsebbibi biz olmadığımız gibi bu ürünleri çoğunlukla dışarıdan ithal ettiğimiz için fiyat dalgalanmalarına karşı duyarlılığımız fazladır. Sadece biz değil, herkes aynı durumda. Piyasaların fiyatlandırma alışkanlığını değiştirip pahalılığa sınır çekmeye çalışıyoruz.

Diğer Siyaset Haberleri İçin TIKLA