‘Bunların tamamını emekli edeceğim’

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

ANKARA Milliyet – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile bugün yapacağı görüşmeye ilişkin, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin başındaki kişi cinayet emrini veren katille kucaklaşacak. Devletin itibarını bu kadar ayaklar altına alan, para uğruna bu ülkenin itibarını birilerine satan adama Allah aşkına ne denir? Demokratik yollarla bunların tamamını emekli edeceğim” dedi.

CHP TBMM grup toplantısında kürsüye önce Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç geldi. Türenç, dezenformasyon yasa teklifini eleştirdi. Ardından konuşan Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:

ADRES BELLİ: İniyorsunuz alana, halka gidiyorsunuz, dünya kadar şikayet dinliyorsunuz. Yönetim ve halk arasında büyük bir uçurum var. Türkiye’nin bu bataktan çıkış noktasının tek adresi var. Adres belli; CHP, halkın partisi. Söz veriyorum halkıma. Her kuruşun hesabını veren bir yönetim gelecek.

HERKESİN AĞZINA BANT ÇEKELİM: Bir sansür teklifi getirmişler. Sarayda hazırlanmış, “bunun altına atın imzaları”. Atıyorlar. Ne olduğunun da nasıl bir felaket olduğunun da farkında değiller. ‘Efendim kimse sarayı, AK Parti’yi, MHP’yi eleştirmesin.’ Herkesin ağzına bant çekelim, hiç kimse konuşmasın, dünyayı güllük gülistanlık gösterelim millete. Sanıyorlar ki bu millet bunu yutacak… Adaletsizliğin tarihini yazmak isteyenler önce Silivri’ye bakacaklardır. Bir ara Nazilerin toplama kampı gibiydi orası. Sanıyorlar ki biz bunları söylemeyeceğiz. Biz Kuvayi Milliyeciyiz arkadaşlar, siz bizi hala keşfedemeniz mi?

AYM’YE GÖTÜRECEĞİZ: Anayasa “Basın hürdür, sansür edilemez” der. Ama getirilen düzenleme tam bir sansür uygulaması. Bu teklif bu şekliyle yasalaşırsa biz sonuna kadar mücadele edeceğiz, parlamento dışına çıktığında da götüreceğiz Anayasa Mahkemesi’ne… Bilmeleri gereken bir şey var. En güçlü gazete fısıltı gazetesidir. Her şeyi susturduğunuzda fısıltı gazetesi kadar güçlü bir gazete yoktur.

SUUDİ PRENS TEPKİSİ: Türkiye’de görülmekte olan bir davayı ve işlenen bir cinayeti birilerinin talebi üzerine para uğruna Suudi Arabistan’a veriyorsunuz. Devletin itibarını bu kadar ayaklar altına alan, para uğruna bu ülkenin itibarını birilerine satan adama Allah aşkına ne denir bu ülkede? Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin itibarını İstanbul’daki Suudi konsolosluğunun bahçesine gömüyorlar… Sandığa gideceğiz. Demokratik yollarla ben bunların tamamını emekli edeceğim. Söz veriyorum. Şimdi geliyor, gene kucaklaşacaklar. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin başındaki kişi cinayet emri veren katille kucaklaşacak.

ERDOĞAN GEÇİNEMİYOR GALİBA: Erdoğan perişan vaziyette galiba, geçinemiyor herhalde öyle anlaşılıyor. Maaşına yüzde 40.4 oranında zam istemiş. Tabii şunu söylemek istiyor, yaaa o kadar çok zam geldi ki fiyatlara ben de etkilendim, benim de maaşıma zam olması lazım, asgari ücretliye vereceğiz ama biraz bana da olması lazım. Millete sözümdür, bu milletten çalınan her kuruşu geri alıp bu millete vereceğim.

Diğer Siyaset Haberleri İçin TIKLA