CHP gurbetçiler için atağa geçti

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara – Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılacağı 4 gün olarak planlanan çalıştaya ilişkin Milliyet’e şunları söyledi:

İHTİYACIN 3 KATI: Seçimin normal zamanı her ne kadar Haziran 2023 ise de biz Türkiye’de olduğu gibi yurt dışında da seçim sath-ı mailine girdik. Bütün yurt dışındaki örgütlerimizi seçime dönük tahkim etmeye, hazırlamaya başladık. Bütün sandıklarda sandık kurulu üyelerimizi tespit etmek için sandık görevlisi havuzları oluşturuyoruz. Hiçbir sandığı boş bırakmayacak şekilde bir çalışmamız var. İhtiyacımızın iki ya da üç katı sandık görevlisini belirleyip hızla eğitimlerine başlayacağız.

SEÇMENİ SANDIĞA TAŞIMA: Bir başka önemli konu seçmenin sandığa taşınması. Lojistik olarak bir önceki seçime göre konsolosluk bölgelerinde örgüt sayımızı artırdık. Vatandaşla birebir temas edip oy kullanmaya kendi imkanları ile gitmeyenleri organize edip, sandığa götürmenin altyapıları, ekipler hazırlanıyor.

‘SEÇMEN OL’: Seçmen kütüklerinin askıya çıkmasını beklemeden şimdiden bir “seçmen ol” kampanyası başlattık. Hızla vatandaşların kendi yerleşim yeri adreslerini bugünden seçmen kütükleri basılmadan kontrol edecekleri bir çalışma yapıyoruz. Eğer yerleşim yeri Türkiye görünüyorsa, konsolosluklara gidip şimdiden adresini yurt dışına aldırması lazım. Bunların uyarıcı broşürlerini hazırladık. Sosyal medyada dağıtılacak. Ayrıca oradaki örgütlerimiz, bire bir vatandaşa ulaşıp, kendi seçmen olma durumlarını, ikametlerini kontrol etmelerini sağlayacak.

SEÇİM BİLDİRGESİ: Acil problemleri tespit ediyoruz. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın yaşadıkları ülkede, Türkiye’de, gümrük kapılarında yaşadıkları sorunlar var. Türkiye kökenli sivil toplum örgütleriyle birliklerimiz aracılığıyla temasa geçerek bunları bir sorunlar demeti, problemler ve çözüm önerileri demeti haline getiriyoruz. Biz iktidar olduğumuzda vaatlerimiz nelerdir, bunları anlatıyoruz. Bu bir anlamda seçim bildirgemizin de altyapısı olacak yurt dışı çalışmalarında. Birliklerimizi bire bir temas konusunda bire bir iş yerlerinde ve evlere girerek seçmene ulaşma konusunda çalışma yürütüyoruz.

ÇALIŞTAY DÜZENLENECEK: 11-15 Ağustos tarihleri arasında İstanbul’da ‘Yurt Dışı Birlikleri Çalıştayı’ yapacağız. Bütün yurt dışı birliklerimizi, paydaşları çağıracağız. Yurt dışı birliğimizin üyesi olmasa bile oradaki etkin sivil toplum örgütlerinde etkin olan kanat önderi olanları çağıracağız. Dört gün olarak planlıyoruz. Çalıştayda, bütün bu çalışma yöntemi, sorunlar, çözüm yolları ve seçim örgütlenmesini ayrıntılarıyla görüşeceğiz. Genel Başkan da katılacak. Seçim çalışmasının orada toplu bir değerlendirmesi olacak.

GURBETÇİLERLE BULUŞMA: Yurt dışındaki vatandaşlarımız Sayın Genel Başkanımızı istiyor. Biz de Sayın Genel Başkanımızı yurt dışında vatandaşlarımızla buluşturma kararlılığındayız. Eğer erken seçim, ekim ya da kasımda sandık gelmezse, önümüzdeki sonbaharda böyle birkaç buluşma gerçekleştireceğiz.Almanya’da bir veya iki bölge olur. İsviçre olabilir, Fransa olabilir.

‘Hedef 1. parti olmak’

Bizim hedefimiz yurt dışında birinci parti olmak. AK Parti’den ciddi bir kopuş var. Özellikle Sayın Genel Başkan’ın son dönemdeki helalleşme çağrısı yurt dışında, bugüne kadar ulaşamadığımız kesimlerde büyük ilgi uyandırmış durumda. Bu bizim için sevindirici.

Diğer Siyaset Haberleri İçin TIKLA