Çöp evde bulundu! İşte teyzenin alacağı ceza…

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

Bursa’da boşaltılmak istenen çöp evdeki kilitli odada teyzesi Kamuran Pınar A. tarafından alıkonulup, baygın halde bulunan Cem Muhammet A.’nın (9) durumu, Türkiye’yi ayağa kaldırdı. Antalya’da yaşayan annesi Yasemin A. (48), eşinden ayrıldıktan sonra oğlunu 19 aylıkken bakması için annesine bırakarak Antalya’ya çalışmaya gittiğini söyledi. Yasemin A.,“3 yıl önce annem kalp krizi nedeniyle vefat etti. Hem annemin cenazesine katılmak hem de oğlumu almak için Bursa’ya geldim. Kardeşim Kamuran Pınar A., cenaze törenindeyken çocuğumu kaçırdı” derken, bütün gözler küçük çocuğun ruhsal ve fiziksel durumunun ne olacağına çevrildi.

Uzman Klinik Psikolog Pelin Hazer, “Çocuğun gördüğü zararın boyutunu kestirmek ilk etapta zor olabilir. Öncelikle nasıl bir duruma maruz kaldığını detaylı şekilde öğrenmek gerekiyor. Ancak ebeveynleri tarafından terk edilmiş bu çocuğun güvensizlik algısı çok daha yoğun bir şekilde olacaktır” diye konuştu.

Kardeşim oğlumu annemin cenazesinde kaçırdı

‘YOĞUN BİR DESTEK ALMAYA İHTİYACI VAR’

“Çocuğu bu hale getirenlerin de çok sağlıklı bir ruh hali içinde olduğunu söylemek mümkün değil” diyen Psikolog Hazer, “Çünkü çocuğun evde bırakılması için gerçeklik algısının kopmuş olması gerekiyor. Hanenin çöp ev olması da ailenin ruhsal bir sıkıntıda olduğunu gösteren bir durum. Çocuğun psikolojisine baktığımızda ise hayata ve dünyaya güven duymaya dair sorunlar yaşayacaktır. Yaşadığı bu durum çevreyi, arkadaş ilişkilerini ve ilerdeki ilişkilerinin hepsini yoğun bir şekilde etkileyecektir. Süresini kestirememekle birlikte yoğun bir destek almaya ihtiyacı olacaktır” dedi.

Alıntı Metni


‘AÇLIKTA ORGANLAR İŞLEVİNİ KAYBEDER’

Ruhsal hasarın yanı sıra küçük çocuğun uğradığı fiziksel hasar da son derece önemli. Büyümekte olan çocuk grubunda sağlıklı ve dengeli beslenmenin oldukça önemli olduğunu hatırlatan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Nursel Tekin, “Uzun soluklu açlıklarda ya da yetersiz beslenmelerde çocuklarda ciddi anlamda vitamin ve mineral eksikliklerinden kaynaklı organlar işlevlerini yerine getiremez. Buna bağlı olarak da psikolojik problemler ortaya çıkar” dedi.

Cem Muhammet’i çöp evde alıkoyan teyzesinin son ifadesi şoke etti!

Cem Muhammet A.’nın uzun soluklu yetersiz beslenmesi sonucunda detaylı bir incelemeye alınması gerektiğini söyleyen Dr. Tekin, “Saptanan vitamin ve mineral eksiklikleri dışardan takviyelerle desteklenmeli. Beslenme desteği bir çocuk hekimi ve diyetisyen tarafından düzenlenmeli. Hem vitamin eksikliği hem de mevcut ruhsal durumun uzun vadede travmalara yol açmaması için çocuğa multidisipliner bir yaklaşım uygulanmalıdır” açıklamasını yaptı.

İŞTE AİLENİN ALACAĞI CEZA

Çocuklara karşı işlenen suçlar ilgili kanunda, çocuğun kaçırılması ve el konulmasının da TCK’nın 234. maddesinde, “Aile düzenine karşı işlenen suçlar” bölümünde düzenlendiğini söyleyen Avukat Gizem Taşkıran ise şöyle konuştu:

Alıntı Metni
Kapı açıldı, ekipler şoke oldu
Sokakta görünce yüreğine indi
‘En kötü infaz’ şoke etti
Content Video – Çöp evde bulundu! Uzmanlar: Bu fiziksel ve ruhsal bir yıkım

Diğer Son Dakika Haberleri İçin TIKLA