Cumhurbaşkanı Erdoğan vatandaşa müjdeyi verdi: Temel gıdalarda fiyatlar inecek

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

Aslıhan Altay Karataş – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerinde satılan bazı temel gıda maddelerinde indirim yapılacağı müjdeledi. Erdoığan, yapılacak bu indirimlerin piyasanın dengesini bozanları da hizaya getireceğini vurguladı.DSİ’nin yapımını tamamladığı34 hidroelektrik santralinin Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezindeki açılış törenindeErdoğan, özetle şunları söyledi:

ÜÇTE BİRİ HİDROELEKTRİK: Hükümete geldiğimizde hidroelektrik yatırımları seferberliği başlattık. Türkiye’nin elektrik üretim kapasitesine yıllık 1.9 milyar kilovatsaate yakın katkı sağlayacak en yüksek barajımız Yusufeli de bitme aşamasına gelmiştir… Halihazırda ülkemizin kurulu gücünün üçte birhidroelektriktir.

605 HES VE 930 BARAJ: 20 farklı ilimizde faaliyete geçecek 34 HES’imiz 653 kilovatsaat kurulu güce ve yıllık 2.3 milyar kilovatsaat enerji üretim kapasitesine sahiptir. Yatırım bedeli 16 milyar lirayı bulan bu santraller ülkemize yıllık 2.7 milyar lira ekonomik fayda sağlayacaktır. Kendilerini 6 yılda amorti edecek HES’lerimiz, uzun yıllar boyunca ekonomimize katma değer sağlamaya devam edecektir. Son 20 yılda ülkemize bugün açılışını yapacaklarımızla birlikte 605 yeni HES kazandırmış ve toplam rakamı 730’a çıkarmış olmakla gurur duyuyoruz. Bizden önce bu sayının sadece 125 olduğunu hatırlatırım. Sulama ve içme suyu amaçlı olanlarla birlikte toplam baraj sayımız 930’u bulmuştur. GAP’ın Atatürk Barajı’ndan sonraki ikinci büyük eseri olacak Silvan Barajı yakında su tutmaya ve enerji üretmeye başlıyor.

SEFİL GÜRUH: Biz dünyaya sözümüzü ülkemizi eserlerimizle ve hizmetlerimizle donatarak söyledik, söylüyoruz… Türkiye’nin elde ettiği her kazanımı sanki başına inmiş balyoz gibi görerek değersizleştirmeye, kötülemeye çalışanları üzüntüyle takip ediyorum. Dünyada kendi ülkesinin felaketinden medet umacak hatta bunu açıkça dileyecek kadar sefil bir güruhun yaşadığı bir başka yer var mıdır bilmiyorum.

TATLISES’İN OXFORD ÖRNEĞİ: Bunlar kalkacak da Şanlıurfa ile Adıyaman’ı Nissibi köprüsüyle buluşturacak, böyle bir şey olabilir mi, olmaz. Çünkü bunlar medeniyet dediğin zaman sadece İstanbul, Ankara, İzmir, buraları anlıyor. Biz ne dedik Batı’da ne varsa Doğu’da da Güneydoğu’da da o olacak. Ne dediler, ‘bu kadar üniversiteye ne gerek var?’ Hani Tatlıses bir gün dedi de Şanlıurfa ile ilgili ‘Oxford vardı da biz mi gitmedik?’ Şimdi biz hepsini Hakkari’ye kadar taşıdık. Medeni olmak budur.

PİYASA DENGESİNİ BOZANI HİZAYA GETİRECEK: Marketlerde vatandaşımı dara sokanlar, Tarım Kredi Kooperatifleri talimatı aldı. Bundan böyle koyun-kuzu etinde yüzde 25 indirim başlattık. Tarım Kredi Kooperatifi Başkanıyla konuştum, büyükbaş hayvanlarda da yüzde 30-35 gibi indirimle onların da satışına başlayacağız. Hele hele yüzde 30-35 gibi bir indirim başlatınca benim vatandaşım ona da alışacak. Bu, piyasanın dengesini bozanları da hizaya getirecek.

‘VATANDAŞI KORUYACAKSIN’ TALİMATI: Bin 300 tane Tarım Kredi Kooperatifinin marketi var. Biz Tarım Kredi olarak indirimi yapacağız. Sadece ette mi hayır, Tarım Kredinin diğer ürünlerinde de. Şeker, buğday, un, zeytinyağı, ayçiçek yağı, aklınıza ne gelirse. Bütün bunlarda da özellikle 20, 30, 40 çeşit üründe de yoksa tabi bin iki bin üç bin çeşit ürün satılıyor. Bu ürünlerde de süratle indirime gidilecek. Talimatımız şu, başa baş noktası, sen kar amacıyla çalışmayacaksın, sen sadece başa baş noktasında benim vatandaşımı koruyacaksın.

‘Erdoğan sadece görevini yapıyor’

Hele hele şu doğalgazı çıkardığımız andan itibaren tüm bölgede havanın nasıl değiştiğini de de göreceksiniz. Abdülhamid Han sondaj gemimizi uğurladık. Ama Yunanistan çok rahatsız olmuş. ‘Ya bu Erdoğan ne yapıyor’ demiş. Erdoğan bir şey yapmıyor, sadece görevini yapıyor… Şimdi 4 tane sondaj gemimiz, 2 tane sismik araştırma gemimiz var. Şimdi biz güçlüyüz.

‘Bize öfkelerinin sebebi oyunlarını oynayamamaları’

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu(YİK) toplantısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe’de gerçekleşti. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, toplantı sonrası yaptığı açıklamada Avrupa’da Türkiye aleyhinde yürütülen propagandaların vebuna yönelikalınacak tedbirlerin ele alındığını bildirdi.Avrupa’daki Türkiye aleyhtarı siyasi ve sosyal alerjinin çok derin tarihi kökleri olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hak ve özgürlükler konusunda, hukuk devleti kılıfına sığdırılmış nice faşist uygulamaya imza atanlar, bize karşı tam tersi bir çirkeflik içindedir. Avrupa’daki vatandaşlarımızın en insani taleplerine bile sırtlarını dönenlerin, ülkemizde diledikleri gibi at koşturma taleplerinin gerisindeki niyeti biz gayet iyi biliyoruz. Bize karşı öfkelerinin sebebi, toplumsal ve toprak bütünlüğünü bozdukları, devlet sistemini çökerttikleri yerlerde oynadıkları oyunu ülkemizde de tekrarlayamamış olmalarıdır” ifadelerini kullandı.

Diğer Siyaset Haberleri İçin TIKLA