DGS GEÇ BAŞVURU TARİHİ VE ÜCRETİ BELLİ OLDU! 2022 DGS GEÇ BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

13-23 Mayıs 2022 Tarihleri arasında tamamlanan DGS başvuru işlemleri ardından sınav günü ve DGs geç başvuru günü için merak başladı. DGS geç başvuru ücreti ne kadar? DGS geç başvuru 2022 tarihi ne zaman? İşte DGS hakkında muhakkak bilmesi gerekenler…

DGS GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

DGS’nin normal başvuru ücreti 190,00 TL idi. : Geç Başvuru gününde yapılan başvurularda sınav ücreti ise %50 artırımlı olarak aynı gün ödenmesi gerekmektedir.

DGS GEÇ BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

DGS geç başvuru işlemleri 31 Mayıs 2022 tarihinde alınacak.DGS GEÇ BAŞVURU NASIL, NEREDEN YAPILIR?

DGS geç başvuru işlemleri, ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden alınacak. Gerekli bilgiler doldurulduktan sonra başvuru ücreti bankaya yatırılarak, DGS geç başvuru işleminiz onaylanacak.

DGS GEÇ BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ

DGS NE ZAMAN?

DGS 3 Temmuz 2022 tarihinde saat 10:15’de uygulanacak.

Sınavda adaylara sayısal ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testi uygulanacaktır. Testte, 50 sayısal ve 50 sözel olmak üzere toplam 100 soru yer alacaktır. Sınavda uygulanacak test, lisans öğrenimindeki başarıda etkili olan sayısal ve sözel içerikli akıl yürütme (muhakeme) becerilerinin ölçülmesini amaçlamaktadır. Bu amaçla ilgili olarak hazırlanacak sorular, ön lisans programlarında kazanılan bilgi ve becerileri ölçmeye yönelik olmayacaktır. Test soruları, farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının cevaplayabilecekleri nitelikte olacaktır.