Dolar 6 Haziran’dan bu yana en düşük seviyeyi gördü!

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun finansal istikrarı destekleyici yeni adımları duyurmasının ardından Dolardaki sert düşüşle birlikte altın fiyatı da geriledi. Gram altın, çeyrek altın ve ons altın fiyatı ne kadar?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) ticari kredi koşullarında değişikliğe gitmesini ardından sert düşen dolar, altını da etkiledi. Düzenleme öncesi 1.022 lira seviyesinde bulunan altının gram fiyatı, düzenleme ile birlikte 970 lira seviyesine kadar çekildi.

24 Haziran’a 17,33 seviyelerinden başlayan dolar/TL, BDDK’nın finansal istikrarı destekleyici yeni adımları duyurmasının ardından 16,52 ile 6 Haziran’dan bu yana en düşük seviyeye geriledi. Dolardaki sert düşüşün ardından altın fiyatı da düştü.

BDDK’nın kararı öncesi 1.022 lira seviyesinde bulunan altının gram fiyatı, kararla birlikte 52 lira birden düşerek 970 liraya kadar geriledi.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

Daha sonra hafif bir yükseliş gösteren gram altın, dün akşam itibarıyla 985 lira seviyesinden, ons altın ise 1.826,84 seviyesinde işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.582 liradan, cumhuriyet altını ise 6.514 liradan işlem görmeye başladı.

Konya Engelsiz Yaşam Haberleri