Dolmabahçe’deki anlaşmanın ardından yeni bilgiler ortaya çıktı: Ayrı oda detayı!

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

Ukrayna’daki tahılların çıkarılması ilişkin anlaşmanın ardından yeni detaylar ortaya çıktı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan CNN Türk Muhabiri Arda Erdoğan şu bilgileri aktardı:

“22 Temmuz mutabakatının ardından mekanizmanın nasıl işleyeceğine ilişkin detaylar da netleşmeye başladı. CNN Türk’ün edindiği bilgilere göre; koordinasyon merkezinin İstanbul’daki Milli Savunma Üniversitesi’nin Levent’deki yerleşkesinde olacağı belirlendi.

KOORDİNASYON MERKEZİ NE ZAMAN AÇILACAK VE NE ZAMAN İŞLEMEYE BAŞLAYACAK?

Beklenti birkaç gün içerisinde merkezin tümüyle hazır olması ve önümüzdeki hafta içerisinde merkezin çalışması bekleniyor. Bu yönde beklentiler oldukça yüksek.

20 KİŞİLİK EKİP GÖREV ALACAK!

Merkezde 20 kişilik ekip olacak, bu 20 kişinin arasında tüm taraflardan katılımcılar olacak. Ukrayna, Rusya, Birleşmiş Milletler ve Türkiye’den toplam 20 kişilik bir ekip tahıl koridorunun çalışmalarını koordine edecek. Ayrıca sivil ve asker 20 kişilik karışık ekibin tahıl koordinasyon merkezinde çalışacak.

MERKEZİN BAŞINA TÜRK AMİRAL

İlk etapta merkezin başında da Türk bir amiral olacak. Merkezde çalışacak görevlilerin bir kısmının da Türkiye’ye ulaştığı ifade ediliyor.

Gelen ilk ekipler detaylar üzerinde çalışıyor. Teknik ve fiziki alt yapıda bazı ihtiyaçlar var mı? Bunları değerlendiriyorlar. Bu değerlendirmeler bittikten sonra merkezin kısa süre içerisinde açılması ve çalışması bekleniyor.

AYRI ODA DETAYI!

En çok merak edilen sorulardan bir tanesi de sahada bir birbirleriyle savaşan Ukraynalı ve Rusya’nın temsilcileri bu merkezde nasıl beraber çalışacaklar?

Onunda cevabı netleşti. ihtiyaç halinde bir araya gelecekler. Bütün tarafların temsilcilerin ayrı çalışama odaları olacak. Merkezde ayrıca gemilerin takip edileceği harekat merkezi olacak. Taraflar ayrı odalarda çalışacak.”

En zor iki bölümü bir arada bitirdi dünya peşinden koştu

Diğer Güncel Haberleri İçin TIKLA