‘Dünya bir savaş ve yıkım yeri olmamalı’

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

Emine Erdoğan, konuşmasına, barışın ve umudun, müzik aracılığı ile tüm kalplere ulaşmasını dileyerek başladı. Dünya topraklarının her an, masum insanların döktüğü gözyaşlarıyla ıslandığını söyleyen Erdoğan, “Bu zulümler çoğu zaman, sessizliğe gömülüp görmezden gelinerek tarih sayfalarına ekleniyor. Oysa tarih savaşla yazılmak zorunda değildir. Barış, hoşgörü ve merhamet de tarih yazabileceğimiz kalemlerdir” diye konuştu.

Sanatseverlere davet

Dünyanın birçok yerinde sıcak savaşların ve çatışmaların var olduğuna dikkat çeken Erdoğan, “En son Ukrayna savaşıyla birlikte, zorla yerinden edilen insanların sayısı rekor bir düzey olan 100 milyona ulaştı. Birleşmiş Milletler, mülteci sayısının 100 milyona ulaşmasının alarm verici olduğunu söylüyor. Dünya bir savaş ve yıkım yeri olmamalı” ifadelerini kullandı.

Sanatın birleştirici güçler arasında en ön sırada yer aldığını vurgulayan Erdoğan, “İnsana kaybettiği duyarlılığı kazandıracak bir ilaç varsa o da sanattır. Tabii, türlü sanat dalları içinde müziğin çok ayrı bir yeri var. Müzik, insanlar için başlı başına bir dil, ortak bir kültür mirası ve birbirimizi anlamada en etkin tercümandır. Acılarımızdan sevinçlerimize kadar, tüm duygularımızın müzikte bir karşılığı var. Bir şarkı milyonlarca insanın diline dolanıyor. Şu bir gerçek ki sanatın olduğu yerde ‘öteki’ kalmaz” diye konuştu.

Erdoğan, bugün CSO Ada Ankara’da, 21 Temmuz Perşembe günü de Atatürk Kültür Merkezi’nde, Filistin Gençlik Orkestrası ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası işbirliğinde gerçekleştirilecek Barış Konseri’ne tüm sanatseverleri davet etti.

Diğer Siyaset Haberleri İçin TIKLA