Düşük tansiyon belirtileri nelerdir?

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

Düşük tansiyon belirtileri nelerdir?

Düşük tansiyonun birçok farklı nedeni vardır. Belirtilerinizi hafifletmek ve tansiyon seviyelerinizi dengelemek için doğal yöntemleri kullanabilirsiniz.

Düşük tansiyon genellikle endişe verici bir durum değildir, ancak özellikle yaz aylarında ve sıcak havalarda çok can sıkıcı durumlara neden olabilir. Hipotansiyon olarak da adlandırılan düşük tansiyon belirtileri aniden ortaya çıkabilir ve korkutucu olabilir. Düşük tansiyon özellikle sıcak günlerde sürekli zayıflık ve bitkinlik duygusuna neden olabilir.

Peki, düşük tansiyon durumunda ne yapmalı? Durum özellikle ciddi değilse ve bu nedenle doktor tarafından herhangi bir ilaç önerilmediyse ilaç almaya gerek yoktur. Ancak uygulanması çok kolay ve çok etkili bir dizi doğal tedaviyi deneyebilirsiniz.

Düşük tansiyon belirtileri

Düşük tansiyon yalnızca bir zayıflık veya anlık bitkinlik durumunda bile çok sık kullanılan bir söylemdir. Peki, düşük tansiyon gerçekten nedir? Teknik olarak tansiyon değerlerinin 90/60 mmHg’nin altına düşmesi durumudur. Tansiyon değerlerini kontrol etmek için eczanede bile basit bir ölçüm yeterlidir.

Tansiyonun düşmesi, bazı durumlarda aniden ortaya çıkabilen belirtilerle genellikle çok net bir şekilde hissedilir.

Düşük tansiyon belirtileri genel olarak şunlardır:

– Baş dönmesi,

– Baygınlık hissi,

– Bulanık görme,

– Soğuk ter,

– Güçsüzlük.

Düşük tansiyonun birçok farklı nedeni vardır. Bunlar arasında bireysel yatkınlığa ek olarak adet öncesi evre, adet döngüsü, yüksek sıcaklıklar, aşırı terleme, susuz kalma, dengesiz beslenme ve aşırı beslenme bulunur.

Doğru yöntemlerle düşük tansiyonun neden olduğu rahatsızlıkları hafifletmenin yanı sıra tansiyon değerlerini yükseltebilir ve anında daha iyi hissedebilirsiniz.