EMEKLİ MAAŞI 2022 ZAMMI NE KADAR, NE ZAMAN OLACAK? İŞTE SON DURUM

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

Emekli olan vatandaşlar, emekli maaşı 2022 zammı hakkında haberleri yakından takip ediyor. Maaşına ne kadar ve ne zaman zam geleceğini öğrenmek isteyenler, emekli maaşı ne kadar alırım, emekli maaşı ne zaman yükselir sorularına cevap arıyor. Milyonlarca çalışan ve emekliyi ilgilendiren düzenlemeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu. Ayrıntılar ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den geldi. İşte 2022 emekli maaşı hakkında son durum haberleri…

EMEKLİ MAAŞI NE KADAR ALIRIM?

Haziran ayı enflasyonunun 3 Temmuz’da açıklanmasının ardından durumun gözden geçirileceğini söyleyen Bilgin, şunları kaydetti;

Hükümetimiz, çalışanlarımızı, emeklilerimizi enflasyonun tahribatından koruyacak çalışmalar yürütüyor. Gerçekleştireceğimiz düzenlemelerle dar gelirlilerin alım gücünü iyileştireceğiz.

Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte çalışmaya ilişkin nasıl bir yol haritası izleneceğini belirleyeceğiz.

SSK EMEKLİSİNE YÜZDE 31,71 ZAM

Memur ve memur emeklisi temmuzda yüzde 7 toplu sözleşme zammı alacak. Dört aylık enflasyon baz alındığında memur ve memur emeklileri için şimdiden yüzde 24,71’lik enflasyon farkı imkanı doğdu. Mayıs ve haziran aylarındaki enflasyon verisiyle zam farkında son rakam netleşecek.

SSK emeklileri de aylıklarına 6 aylık enflasyon kadar zam alıyor. Dört ay itibariyle bu rakam şimdiden yüzde 31,71’i buldu. Emeklilerin alacağı zam oranı temmuz ayında netleşecek.