EMEKLİ MEMUR TEMMUZ ZAMMI NE KADAR 2022? Temmuz’da emekli ve memura zam var mı?

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

Emekli ve memur zam oranları araştırma konusu olmaya devam ediyor. 6 aylık periyotlar halinde enflasyon oranı tutarında maaşlarına zam alan emekliler gözünü Temmuz ayına çevirdi. Haziran ayına sayılı günler kala gözler 3 Haziran’da açıklanacak Mayıs ayı enflasyon verilerine çevrildi. SSK/Bağ-Kur emeklileri yıl başında ve Temmuz ayında maaşlarına enflasyon tutarınca zam alıyor. Memur ve memur emeklileri ise toplu sözleşmeye ek olarak enflasyon farkı oranında maaşlarına zam alıyor. 4 aylık enflasyon verilerinin belli olmasının ardından gözler 3 Haziran tarihinde açıklanacak olan enflasyon verilerine çevrildi. Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ile Temmuz ayında emekli ve memurun alacağı zam oranı belli olacak.

SSK-BAĞ-KUR EMEKLİ ZAM ORANI NE KADAR OLACAK?

Ocak-Şubat-Mart ve Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı. Açıklanan 4 aylık enflasyon verisine göre SSK-Bağ-Kur emeklilerinin alacağı zam oranı yüzde 31,71 olarak hesaplandı. Bu rakama Mayıs ve Haziran ayı enflasyon rakamının eklenmesi ile SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin alacağı zam oranı netleşecek. Açıklanan enflasyon oranlarının eklenmesi ile emeklilerin alacağı zam oranın yüzde 35’i aşması hatta % 40’a yaklaşması bekleniyor.

MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİ NE KADAR ZAM ALACAK?

4 aylık enflasyon verisi 31,71 olarak hesaplanırken memur ve memur emeklisi yüzde 7 toplu sözleşme zammına ilave olarak enflasyon oranı tutarında zam alacak. Bu hesaba göre 4 aylık memur ve memur emeklisi enflasyon farkı yüzde 24,21 olarak hesaplanırken ilave yüzde 7 toplu sözleşme zammı ile alınacak olan zam oranı yüzde 31’i şimdiden aşmış durumda! Bu rakamlara Mayıs ve Haziran ayı enflasyon verileri de eklenecek.