Emekli ve memur zam oranı açıklandı mı, yeni maaşlar ne zaman açıklanacak?

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

Milyonlarca emekli ve memurun gözü 6 aylık enflasyon farkında… Farka göre maaşlar da belli olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce oranlar hakkında açıklama yapmıştı. Şimdi “Emekli ve memur zam oranı açıklandı mı, yeni maaşlar ne zaman açıklanacak?” sorusu geliyor.

EMEKLİ VE MEMUR MAAŞI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Enflasyon rakamları her ayın 3’ünde açıklanıyor. Bu ay 3 Temmuz, pazar gününe denk geldiği için haziran ayı enflasyon oranları 4 Temmuz Pazartesi günü saat 10.00’da açıklanacak. Böylelikle emekli ve memurun zam oranı da belli olacak.

“EMEKLİLERİN MAAŞINA YÜZDE 40’IN ÜZERİNDE BİR ARTIŞ YAPILDI”

Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret açıklamasında memur ve emekli zammı konusu hakkında da açıklama yaptı. Erdoğan “Arkadaşlarımızdan gereken hazırlıkları yapmaya başlamalarını istedik. Kamu çalışanlarımız ve emeklilerimizin maaşlarına yüzde 40’ın üzerinde artış zaten yapılacak.” dedi.

EN DÜŞÜK – EN YÜKSEK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLUR?

Sadece 6 aylık enflasyon verisinin maaşlara eklenmesi halinde 2000’den önce emekli olan SSK’lıların maaşı 3.292 liradan 4.589 liraya yükselecek. En düşük emekli maaşı olan 2.500 lira maaş alanların maaşı ise 3.500 liraya yükselecek.

Diğer Güncel Haberleri İçin TIKLA