HABERLER: Kadınlar hapishanesinde şok! Hamile kaldı

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

ABD’nin doğu kıyısındaki New Jersey eyaletindeki bir kadınlar hapishanesinde iki mahkumun bir arkadaşları tarafından hamile bırakılması şok etkisi yarattı.

New Jersey eyaleti, 2021 yılında mahkumların tercih ettikleri cinsiyet kimliğine göre hapishanelere konulmasına izin veren bir düzenlemeyi hayata geçirdi. 18 ay boyunca bir erkek cezaevinde zorla tutulan bir kadının açtığı davanın ardından gerçekleşen düzenlemede küçük değişikliklere gidildi.

Cinayetten 30 yıl hapis cezası alan transbirey Demi Minor, eyaletteki Edna Mahan kadın hapishanesini tercih etti.

27 yaşındaki Minor, Edna Mahan’da kalırken iki kadın mahkumla ilişkiye girdi. Kadın mahkumların hamile kalmasıyla skandal patladı.

Bunun üzerine yetkililer en erken 2037’de hapisten çıkabilecek Minor’u Edna Mahan kadın cezaevinden Garden State genç ıslah merkezine transfer etti. Burlington County’deki hapishane, genç yetişkinler içindi.

New York Post gazetesinin haberine göre, şimdi Demi Minor genç ıslah merkezinde tek kadın. New Jersey Islahevleri Birimi sözcüsü, New York Post’a yaptığı açıklamada transbirey Minor’un yeni cezaevinde korunaklı özel bir bölüme yerleştirildiğini söyledi.

27 yaşındaki Minor, iki gün önce Demi için Adalet adlı blog sitesinde Garden State ıslahevinde kadın gardiyan tarafından aranma talebinin reddedildiğini yazdı.

Mahkum, kendisini minibüse astığı için Garden State’te ‘intihar nöbeti’ne alındığını ve her anının izlendiğini aktardı: “Ceza infaz kurumu, beni en şiddetli gençlik merkezlerinden birine naklederek güvenlik ve cinsel tacizden uzak olma hakkımı ihlal etti. Burada benim gibi bir insana karşı aptalca davranan ve sadece cahil olan genç mahkumların saldırısı altında yaşıyorum.”

Kısa bir süre erkeklerin kaldığı New Jersey eyalet hapishanesine nakledildiğini de bildiren Demi Minor, daha önceki blog yazısında kadın cezaevinden transfer edilirken dövüldüğünü de kaydetmişti.

ABD gündemine taşınan Minor’un cezaevi öyküsüne ilişkin New Jersey ceza infaz kurumu yorum yapmayı reddetti ancak olayın soruşturulduğunu açıkladı.

Gizli cehennem!
Yıllarca mahzende kıyamet gününü beklediler
Dakika dakika idam!

Diğer Son Dakika Haberleri İçin TIKLA