Hakan Bahçeci KTO üniversitesinde

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

Üniversitenin psikoloji bölümü tarafından tertip edilen etkinlikte Eğitimci ve fotoğraf Sanatçısı Hakan Bahçeci, “Ve İnsan ve Fotoğraf” başlıklı bir seminer verdi. Üniversite bünyesinde gerçekleşen etkinliğe özellikle bölüm öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği görüldü. İki saate yakın devam eden seminer boyunca katılımcılar Hakan Bahçeci’yi ilgi ve dikkatle izlediler.

Seminer öncesinde Hakan Bahçeci hakkında bilgi verildi. Buna göre; bir eğitim kurumunda idareci olarak görev yapan sanatçı uzun yıllardır fotoğraf sanatıyla ilgileniyor. Konya Büyükşehir Belediyesinin KOMEK bünyesinde açtığı kurslarda fotoğrafa dair eğitimler ve kurslar veren sanatçı halen atölye çalışmalarına devam ediyor. Çoğunlukla belgesel fotoğraf çekimlerine ağırlık veren sanatçının grup arkadaşları ile çıkardığı üç adet foto-röportaj çalışması da mevcut. Sanatçı ayrıca Uluslararası Fotoğraf Federasyonu (FIAP) tarafından verilen AFIAP unvanına da sahip.

Karatay Üniversitesi Psikoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Seher Akdeniz tarafından organize edilen seminerde fotoğraf sanatçısı Hakan Bahçeci, fotoğrafın tarihi ve sosyal yönü hakkında bilgi verdikten sonra fotoğrafın etkileri, çeken açsısından fotoğrafın durumu ve günümüz dünyasında fotoğrafa bakış açıları hakkında önemli tespitlerde bulundu.

Seminer boyunca çarpıcı örnekler veren sanatçı, fotoğrafın hem sanat ortamında hem de sosyal yaşamda önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı. Örnek fotoğraflar üzerinden okuma ve yorumlama da yapan sanatçı fotoğraf çekmenin insan psikolojisi üzerindeki etkilere dikkat çekti. Seminer boyunca sunumu ilgiyle izleyen davetliler sunum sonunda verimli bir atölye çalışması olduğunu söylerken Dr. Öğr. Üyesi Seher Akdeniz günün anısına Hakan Bahçeci’ye hediyesini takdim etti.

Etkinlik sonrasında açıklamalarda bulunan Hakan Bahçeci, fotoğraf çekmenin fotoğrafla ilgilenmenin çok faydalı ve keyifli bir sosyal eylem olduğuna vurgu yaptı. Özellikle estetik zevkin oluşmasında fotoğraf sanatının gücüne dikkat çeken sanatçı psikolojik bir terapi yöntemi olarak fotoğrafın ülkemizde de kullanılmasının gereğine dikkat çekti. (Haber merkezi)