İcra ve haciz borcu olanlar dikkat! İki bakanlıktan dar gelirliler için yeni düzenleme

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

Dar gelirlilerin maddi konularda hukuka taşınmış sorunlarının çözümü için Hazine ve Maliye ile Adalet bakanlıklarının yürüttüğü çalışmada son aşamaya gelindi.

Konuyla ilgili detayları aktaran CNN Türk Muhabiri Arda Erdoğan şu bilgileri paylaştı: “Dar gelirli vatandaşların hukuka taşınmış icra, haciz gibi borçlarına ilişkin bugün Adalet Bakanlığı ile Hazine Bakanlığı bir araya gelecek. İki tarafından öğleden sonra bir araya gelmesi bekleniyor.

Haciz icra konuları son günlerde çok tartışılmaya başlanmıştı. Bu konuda bir adım gelecek mi? Önümüzdeki süreçte göreceğiz.

Daha önce iki bakanlık ön çalışma yapmıştı. Borçlarla ilgili bir adım atılabilir mi? Net taslağın bugün çıkması bekleniyor.

Bir taksitlendirme taksitlendirme söz konusu olacak mı? Taslağın kapsamına ilişkin detaylar bugünkü toplantının ardından netlik kazanacak. Bakanlıkların yetkilileri bugün bir araya gelerek, daha önce ayrıntıları üzerinde müzakere edilen taslağa son şeklini verecekler.

DÜZENLEMENİN DETAYLARINI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAYACAK

Hazine ve Maliye ile Adalet bakanlıklarınca hazırlanan çalışma, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık edeceği ilk kabine toplantısında sunulacak. Dar gelirli vatandaşları ilgilendiren düzenlemenin detaylarının, kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kamuoyuna açıklanması bekleniyor.

Bakan Kurum’dan sosyal konut müjdesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ÖTV değiştirme yetkisi! Otomobilde ÖTV düzenlemesi gelir mi?
FED faiz kararı bugün açıklanıyor: Jumbo boy faiz mesajı!

Diğer Güncel Haberleri İçin TIKLA