İhracat 7’de 7 yaptı rekor serisi sürdü

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

İhracat rakamlarını Konya’da açıklayan Mehmet Muş, “Bildiğiniz üzere Türkiye, ihracatta 2021 yılında yakaladığı başarıyı 2022 yılının ilk 7 ayında da devam ettirmiştir.

Geride bıraktığımız temmuz ayında ihracatımız, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 13.4 artışla 18.6 milyar dolar olmuştur” dedi. Bu değerin şimdiye kadar ölçülmüş en yüksek temmuz ayı ihracat rakamı olduğunu dile getiren Muş şunları söyledi:

“Türkiye, 2022 yılının ilk 6 ayında olduğu gibi 7’nci ayda da en yüksek aylık ihracat değerini yakalamış, 7’de 7 yaparak rekorlar serisini sürdürmüştür. Yılın ilk 7 ayında ülkemiz toplamda 144.4 milyar dolar ihracat gerçekleştirmiştir. Temmuz ayında dış ticaret hacmimiz, geçtiğimiz yıla göre yüzde 28.7 oranında artışla 47.7 milyar dolara yükselmiştir. Temmuz ayı ithalatımız ise 29.1 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir.”

Küresel ticaret rakamları ile ilgili de bilgiler veren Bakan Muş, şöyle devam etti:

“Küresel ekonomide Kovid-19 salgını ile baş gösteren dengesizlik, yeni şoklarla daha da artmaktadır. Küresel tedarik zincirlerindeki bozulmalar ve arz-talep dengesizliklerine Ukrayna’daki savaş da eklenmiş, bu durum gerek enerji gerekse tarım ürünleri fiyatlarında ciddi artışlara neden olarak küresel enflasyonu rekor seviyelere çıkarmıştır.

Buna karşın enflasyonla mücadele kapsamında alınan önlemler küresel bir yavaşlamayı da beraberinde getirmeye başlamıştır. IMF’nin ‘Kasvetli ve Daha Belirsiz’ başlıklıraporu, küresel ekonomideki risk ve oynaklıkların arttığını ortaya koymaktadır.”

Diğer Güncel Haberleri İçin TIKLA