İki kez ölümden dönmüştü… Ünlü yazar hayatını kaybetti!

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

Çok satan “Atlara Fısıldayan Adam” kitabının yazarı Nicholas Evans, 72 yaşında hayatını kaybetti. Ajansı tarafından yapılan açıklamada, “çok sevilen” yazarın Salı günü geçirdiği kalp krizi sonrasında hayatını kaybettiği ifade edildi. Paylaşılan mesajda, “Devon’daki Dart Nehri kıyısındaki evinde dolu ve mutlu bir hayat yaşadı” ifadeleri de kullanıldı.

Evans’ın 1995 tarihli romanı Atlara Fısıldayan Adam (The Horse Whisperer) dünya çapında 15 milyon kopya sattı ve 20 ülkede en çok satanlar arasında bir numara oldu. Roman ayrıca 40 dile birden çevrildi. Evans’ın çok satan kitabı ayrıca, ünlü sinemacı Robert Redford’un yapımcılığını, yönetmenliğini ve başrolünü üstlendiği bir sinema filmine uyarlandı.

Aynı zamanda ödüllü bir belgesel yapımcısı olan romancı, çok satan dört romana daha imza atmaya başardı. 1950’de Worcestershire’da doğan Evans, Oxford Üniversitesi’nde hukuk okudu ve başlangıçta Newcastle’daki Evening Chronicle’da gazeteci olarak çalıştı.

Daha sonra haftalık güncel olayları konu alan bir program olan Weekend World için ABD siyaseti ve Orta Doğu hakkında filmler yaparak televizyona geçti. 1982’de David Hockney, Francis Bacon ve Patricia Highsmith gibi isimler hakkında belgeseller çekmeye başladı.

DEMİRCİNİN ANLATTIKLARINDAN İLHAM ALDI

Evans’ın ilk romanının ilham kaynağı, 1993’te İngiltere’nin güneybatısındaki bir demirciyle tanışmasıyla geldi. Demirci, ona atlara fısıldayan kişilerden yani, travma geçirmiş atları onlarla konuşarak iyileştirebilen insanlardansöz etti. Evans bu hikayeden çok etkilenerek kitap yazmaya karar verdi.

2008’de Evans ve şarkıcı-söz yazarı eşi Charlotte Gordon Cumming, İskoç Dağlık Bölgesi’ne yaptıkları bir gezi sırasında yanlışlıkla zehirli mantar yedikten sonra ölümden döndü. Her ikisi de böbrek nakli olmak zorunda kaldı. Evans’a kızı Lauren’ın böbreği verildi. Ayrıca 1994 yılında Atlara Fısıldayan Adam’ı yazarken cilt kanseri teşhisi kondu. Ancak yazar kanseri yenmeyi de başardı.

Evans’ın eşi Charlotte’tan Finlay, Lauren, Max ve Harry olmak üzere dört çocuğu bulunuyor.

Diğer Son Dakika Haberleri İçin TIKLA