İnşaat alanında küçük çocuğun feci sonu! Demirlere saplanmış

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

Olay, dün saat 18.00 sıralarında Eyüpsultan Merkez Mahallesinde yaşandı. İddiaya göre, arka sokaktan evinin olduğu sokağa kısa yoldan geçmek isteyen 11 yaşındaki Eşref Güneş isimli çocuk, yapımı devam eden bir inşaatın üst kısmındaki yoldan geçmeye çalıştı. Küçük çocuk dengesini kaybederek inşaatın temel çukurundaki kolonların üstüne düştü. Kolondaki açıkta bulunan demirleri çocuğun vücuduna saplandı.

Olayı gören vatandaşlar itfaiye polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Polis ekipleri çevre güvenliğini sağlarken, itfaiye ekipleri de çocuğu sağlandığı demirlerden çıkararak sağlık ekiplerine teslim etti. Sağlık ekipleri, çocuğun hayatını kaybettiğini tespit etti. Olay yerine gelen olay yeri inceleme ekipleri ve savcı çocuğun düştüğü yerde incelemelerde bulundu. Vatandaşlar ise, çocuğun geçtiği yolda yeterli önlem alınmadığını söyledi.

“DEMİRLER YAN TARAFINA SAPLANMIŞ”

Mahalle sakinlerinden Durmuş Emre, “Duyduğuma göre çocuk bu yoldan kestirmeden gideyim derken orada kaydı düştü. O beton dökülen yerde. 7-8 aydan beri var burası. İşçiler salmıyor normalde buradan. Çocuk eve kestirmeden gideyim derken biraz yorgunluk hissetmiş herhalde çocuk, beton dökülen yerden ayağı kaydı aşağıya yuvarlandı. Ucu kesilen kısa demirler yan tarafına saplanmış. Yandan gördük de döşünden girmiş herhalde” şeklinde konuştu.

“BİR ÖNLEM ALINMAMIŞ”

Diğer bir mahalle sakini ise “Bir önlem alınmamış bekçi koysa veya demir yapsa belki bu olay olmazdı. Çocuk git şuradan kaymış herhalde. Acı çok büyük yani” dedi.

CENAZESİ ADLİ TIP KURUMU’NDAN ALINDI

Eyüpsultan’da dün önlem alınmayan bir inşaatta düşünce demirlere saplanarak hayatını kaybeden ilkokul öğrencisinin cenazesi Adli Tıp Kurumu’ndan alındı. Talihsiz çocuğun amcası Mehmet Güneş, “İnşaatın çevresi kapalı olsaydı bu çocuk hayatını kaybetmemiş olacaktı” dedi.

Talihsiz çocuğun amcası Mehmet Güneş, inşaatta önlem alınmış olsa kazanın yaşanmayacağını söyleyerek, “Çocuk evinin yanında bulunan okula arkadaşlarıyla birlikte top oynamaya gidiyor. Çocuk top oynadıktan sonra evine doğru dönerken evin yolunun üzerinde bulunan inşaatın açık olması, çocuğu oradan daha kestirmeden gitmesine teşvik ediyor. Çocuk da oradan gidiyor, eve daha çabuk gitmek için inşaat alanına giriyor. Hafif patika bir yoldan giderken ayağı kayıyor. Ayağı kayınca da yeni temel atıldığı için demirler dışarıda, demirlere düşünce boğazına saplanıyor. Olay yerinde hayatını kaybediyor. Aktif bir çocuktu, hızlı bir çocuktu. Laf dinlemeyen bir çocuk değildi. Uzun zamandır okul yakın olduğu için gidip gelen bir çocuktu. İleride polis olacağım, avukat olacağım diyordu. Çalışkan bir çocuktu. İnsan hayatına değer verilseydi, inşaatın çevresi kapalı olsaydı bu çocuk hayatını kaybetmemiş olacaktı. Bu inşaata nasıl imar verilmiş anlamak mümkün değil, yandaki evleri de tehlikeye atacak şekilde bir temel atılmış. Daha büyük tehlikelere bile yol açabilir burası, ne yazık ki insan hayatı çok ucuz. Annesi burada perişan bir halde. Dün bu saatlerde yaşıyor olan çocuğumuz birilerinin ihmalkarlığı sonucu bugün hayatta yok “diye konuştu.

“ŞİKAYETÇİ OLACAĞIZ”

İnşaatın bir kısmının açık, bir kısmının kapalı olduğunu ve bu yolun çocuklar tarafından da okula giderken kullanıldığını belirten çocuğun dayısı Reşat Güneş, “Bize haberi geldi düştüğünün, biz ilk başta normal bir alanda düştü zannettik. Sonra gidip baktığımızda inşaata düştüğünü gördük. Burası okula gittikleri sürekli kullandıkları bir yol. Sadece onun değil bütün çocukların girdiği bir yol. Bu 10 yaşında bir çocuk, girmesi için açık bir zemin oluşturulmuş. Zaten fotoğraflarda da görüyorsunuz büyük büyük demirler açık durumda. Bina inşaatı burası, etrafının bir kısmı kapatılmış, diğer tarafları açık durumda. Burası okul önü olduğu için de çocuklar burayı kullanıyor. Komşular görüyor çocuğun düştüğünü, hemen haber veriyorlar. Şikayetçi olacağız. Daha önce de Eyüpsultan’da 8 yaşındaki bir çocuk aynı şekilde önlemler alınmadığı için ölüyor. Aynı semtte ikinci şekilde oldu bu olay. Oraya saçtan bile olsa bariyerler konulması lazımdı” dedi.

Diğer Güncel Haberleri İçin TIKLA