İp üzerinde 2 kilometre yürüyerek rekor kırdı

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

Gözüpek Fransız ip cambazı Nathan Paulin, bir vinç ve ünlü manastır arasında asılı duran tel boyunca 2200 metrelik bir yürüyüş yaparak tarihe geçti. Mont Saint-Michel’e tel üzerinde yürüyerek 2 kilometreyi aşkın bir yürüyüş gerçekleştiren Paulin, böylece dünya rekoru kırmayı başardı.

İKİ SAAT SÜRDÜ

Paulin, öğleden sonra geç saatlerde bir güvenlik hattına bağlanarak yaklaşık 100 metre yükseklikte yürüyüşüne başladı. İki santimetre genişliğindeki gevşek çizgi boyunca yalınayak bir şekilde ilerlemek Nathan Paulin’in iki saatini aldı.

Ekibi, 28 yaşındaki Paulin’in bitişe birkaç metre kala güvenlik nedeniyle kendini aşağı bıraktığını söyledi. Fransız sporcunun sözcüsü Laura Zhang gazetecilere yaptığı açıklamada, “Durma noktasına ulaştı ve böylece (mesafe) rekoru kırıldı” ifadelerini kullandı.

2017’DE DE REKOR KIRMIŞTI

Paulin bir önceki rekorunu, 2017’de Fransa’nın güneyindeki dik yamaçlı bir kanyon olan Cirque de Navacelles’in üzerinde bin 662 metrelik geçişi tamamlayarak elde etmişti. Bin 300 yıllık bir Benedictine manastırı olan Mont Saint-Michel, UNESCO dünya mirası alanı ve ayrıca kuzeybatı Fransa’da önemli bir turistik cazibe merkezi.

Çocukluğundan beri dağ sporlarına tutkun olan Nathan, ip üzerinde dengede durup yürümeye başladı. Yoğun konsantrasyon ve vücut kontrolünü birleştiren bu sporda “iç huzurunu” bulduğunu söyleyen Paulin, 2013’ten beri bu disiplinde dünyanın en iyilerinden biri olarak gösteriliyor.

9 Haziran 2017’de 300 metre yüksekliğindeki yüksek hatta yürüyerek rekor kıran Paulin, böylece kendi rekorunu tazelemiş oldu. Ayrıca Fransız yardım kuruluşu için Paris’teki Eyfel Kulesi ile Trocadero arasındaki 670 metrelik mesafeyi kat ettiğinde de, en sembolik performansını gerçekleştirmiş oldu.

28 yaşındaki Paulin, yaptığı sporun sınırlarını zorlamak ve yeni, keşfedilmemiş yerler arayışından hoşlanıyor. Web sitesine göre Paulin’in 10’dan fazla rekoru bulunuyor.