İsmailağa Cemaati Lideri Mahmut Ustaosmanoğlu vefat etti

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

Ustaosmanoğlu bir süredir yoğun bakımda tedavi görüyordu. Mahmut Ustaosmanoğlu’nun vefat haberini, torunu Muhammed Fatih Ustaosmanoğlu sosyal medya hesabından, “Mahmud efendi hazretleri dedem hazreti Allah’a vasıl oldular” notuyla duyurdu. İsmailağa Cemaati’nden yapılan duyuruda ise, “24 Zilkade 1443 perşembe gecesi saat 01.50 itibarı ile sevgili şeyhimiz Mahmud Efendi Hazretlerimiz Hakk’a yürümüş ahirete irtihal etmiştir. Cümle Ümmet-i Muhammed’in başı sağ olsun. Cenazesi 24 Haziran 2022 Cuma günü Cuman Namazını müteakip Fatih Camii’nden kaldırılacaktır.” denildi.

Mahmut Ustaosmanoğlu mürşidi Ahıskalı Ali Haydar Efendi’nin yanı sıra aile kabristanının da bulunduğu Edirnekapı Sakızağacı Mezarlığı’na defnedilecek. Yarınki defin öncesi cemaat üyeleri mezarlığa gelerek, son hazırlıkları yaptı.

Mahmut Ustaosmanoğlu, 1952’de Ahıskalı Ali Haydar Efendi ile tanıştı. Askerlik dönüşünde Ali Haydar Efendi tarafından İsmailağa Camii’nde imamlık yapma daveti aldı. 1954’te İsmailağa Camii’nde imamlık görevine başlayan Ustaosmanoğlu, bu görevini 1996 senesinde emekli olana kadar sürdürdü.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN TAZİYE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından Mahmut Ustaosmanoğlu için taziyelerini iletti. Erdoğan mesajında, “Ömrünü İslam’a vakfeden, ülkemizin manevi rehberlerinden Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi’ye Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyor; ailesine, talebelerine ve tüm sevenlerine sabr-ı cemil diliyorum. Mekânı cennet olsun.” dedi.

Ustaosmanoğlu’nun naaşı vefat ettikten sonra Beykoz Baklacı Mahallesi’ndeki evine getirildi. Ustaosmanoğlu’nun ailesi, yakınları, sevenleri ve cemaat mensupları da eve akın ederek Ustaosmanoğlu’nu son yolculuğu öncesinde yalnız bırakmadı.

Mahmut Ustaosmanoğlu’nun evine akın ettiler

“MEKANI CENNET OLSUN”

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da taziye mesajında, “Allah’tan geldik, yine O’na döneceğiz.” Değerli alim, hoca, fazıl ve veli insan muhterem Mahmut Ustaosmanoğlu efendiye Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına baş sağlığı ve sabırlar diliyorum. Mevla sonsuz rahmetiyle muamele eylesin. Mekanı cennet olsun.” ifadelerine yer verdi.

BAKAN SOYLU’DAN TAZİYE

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından Ustaosmanoğlu için taziye mesajı yayınladı. Soylu mesajında, “Alimin ölümü, âlemin ölümü gibidir.” Yetiştirdiği Kur’an talebeleriyle, örnek yaşayışıyla, İslâm’ın büyük hizmetkârı, Muhterem Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendiye Allah’tan rahmet; İslam Âlemi, Milletimiz ve İsmailağa Cemaatine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet makamı âlî olsun” dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi’ye Allah’tan rahmet diliyoruz. Mekanı cennet olsun. Değerli ailesine, talebelerine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal: İlmi ile amil, alim, edep timsali, manevi rehberlerimizden,Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi için Allah’tan rahmet diliyorum. Ailesi ve Sevenlerine başsağlığı diliyorum.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: İslam’ın inanç, ibadet, ahlak ve muamelâta dair emir ve nehiylerinin öğrenilmesi ve yaşanması için ilim ve irfan yolunda bir asra yakın mücadele yürüten, binlerce talebe yetiştiren Mahmud Efendi üstadımızın mekanı cennet, makâmı âlî olsun

SARILGÜL’DEN TAZİYE ZİYARETİ

Öğle saatlerinde Türkiye Değişim Partisi Lideri Mustafa Sarıgül de taziye evine gelerek yakınlarına baş sağlığı diledi.

Sarıgül çıkışta yaptığı konuşmada “Başımız sağ olsun. İnançlarımız adına evlatlarımıza çok güzel öğretileri oldu. Bugün buranın bu kadar kalabalık olması hoca efendinin ne kadar sevildiğini gösteriyor. Örfümüzü, töremizi, geleneklerimizi koruyan, inançlarımızın saygıyla, sevgiyle iyi bir şekilde öğretilmesi için çaba gösteren bir büyüğümüzdü. Mekanı cennet olsun” dedi.

MAHMUT USTAOSMANOĞLU KİMDİR?

1929 senesinde Trabzon’da dünyaya gelen, Mahmut Ustaosmanoğlu, 1954 senesinde İsmailağa Camii’nde imamlık görevine başladı ve bu görevini 1996 senesinde emekli olana kadar sürdürdü.

İlk evliliğini 1945 yılında henüz 16 yaşındayken teyzesinin kızı Zehra Ustaosmanoğlu ile gerçekleştiren Mahmut Ustaosmanoğlu, ilk eşinin vefatının ardından Müşerref Ustaosmanoğlu ile evlendi. Ustaosmanoğlu, biri kız olmak üzere 3 çocuk babasıdır. İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun yetiştirdiği talebeleri arasında “Cübbeli Ahmet Hoca” olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü de vardır.

Diğer Güncel Haberleri İçin TIKLA