‘İstanbul dünya mirası bir kenttir’

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

ELİF ALTIN İstanbul – Restorasyon çalışmaları tamamlanan 1500 yıllık Yerebatan Sarnıcı, dün CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla düzenlenen törenle açıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Kılıçdaroğlu, İstanbul’un sırtında bir hançer olduğunu belirterek, “Ve o hançeri çıkarmak için büyük bir fedakarlıkla, özveriyle çalışan Büyükşehir Belediye Başkanımız var. Dolayısıyla hepinizin huzurunda, Belediye Başkanımıza yürekten teşekkür ederim, böyle güzel bir eseri yeniden İstanbullulara ve dünyaya kazandırdığı için. Beni üzen, bu görkemli ve kadim kültüre sahip olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni yöneten kişinin, bir kazı sonucu ortaya çıkan tarihi eserleri ‘çanak, çömlek’ diye tanımlamış olması. Eğer siz tarihi, kadim kültürü ‘çanak, çömlek’ diye tanımlıyorsanız, kentin değerini bilmiyorsunuz demektir. 8 bin yıllık bir kentin ne olduğunu bilmiyorsunuz demektir” dedi.

‘Özen gösterilmeli’

Tarihi eserlerin onarılmasına başlı başına özen gösterilmesi gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bunu da yapıyor Büyükşehir Belediye Başkanımız. Sayın Başkan, belli yerlere davet edilmediğini ifade etti. ‘Kadim İstanbul kentine biz ihanet ettik’ diyen kişiler, o hançeri çıkarmaya çalışan Belediye Başkanını yanlarında görmek istemezler. Siz hançeri çıkarıyorsunuz. Bir kadim kültürü yaşatmaya çalışıyorsunuz. İstanbul’u yaşatmak, sadece İstanbullular için değil, dünya için çok önemli ve çok değerlidir. İstanbul, aslında kendisi bir dünya mirası kenttir” diye konuştu.

Diğer Siyaset Haberleri İçin TIKLA