İşte Engin-Dilan Polat çiftinin ilk ifadesi! Adliyeye sevk edildiler

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, Engin Polat ve eşi Dilan Polat’ın da aralarında olduğu şüphelilerle ilgili ‘suç gelirlerinin aklanmasının önlenmesi, vergi usul kanunu ile futbol ve diğer spor müsabakalarında bahis ve şans oyunları düzenlenmesi kanunlarına muhalefet’ suçlarından soruşturma başlatılmıştı. Söz konusu soruşturma çerçevesinde çalışma başlatan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, haklarında yakalama kararı bulunan 34 şüphelinin 24’ünü gözaltına almıştı.

1c87c2e3d09461751ef2349834a0bbef

BİRİNE 26 DİĞERİNE 40 SAYFALIK SORU

Başlatılan soruşturma kapsamında mal varlıklarına el konulan şüphelilerin kilit isimlerinden Dilan ve Engin Polat çiftinin ifadelerinin alınma işlemlerine ise akşam saat 17.20 sıralarında başlandığı belirtildi. Öte yandan, soruşturma kapsamında Dilan Polat’a 26, Engin Polat’a ise 40 sayfalık soru hazırlandığı öğrenildi.

8814ca3f3c5baa53d5814f275c86fe6a

SORGULARI 6 SAATTEN FAZLA SÜRDÜ

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğündeki 6 saati aşkın süre ifadeleri alınan Engin ve Dilan Polat çiftinin sorgusu 23.45’te tamamlandı.

AA-20231101-32590658-32590657-DILAN_POLAT_VE_ESI_ENGIN_POLAT_GOZALTINA_ALINDI

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Soruşturma kapsamında İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden 18’inin, İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı.

Aralarında Dilan Polat ile Engin Polat’ın da olduğu 18 şüpheli, Kartal’daki İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’na sevk edildi.

AA-20231104-32643273-32643268-DILAN_POLAT_VE_ENGIN_POLAT_SORUSTURMASINDA_18_SUPHELI_ADLIYEYE_SEVK_EDILDI

polat-ciftine-operasyonda-gozaltina-alinan-18-kisi-adliyeye-sevk-edildi_6327_dhaphoto3

ADLİYE GETİRİLDİLER

Dilan Polat ve Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu şüpheliler adliyeye getirildi.

polat-cifti-operasyonunda-gozaltina-alinanlar-adliyeye-getirildi_4756_dhaphoto1

POLAT ÇİFTİNİN İLK İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Dilan Polat’ın ifadesi boyunca ağladığı, kendisine yöneltilen sorulara, “Şirketlerin hareketleri, para giriş çıkışlarıyla eşim ve muhasebe birimi ilgileniyor. Ben sadece reklam yüzüyüm” şeklinde cevap verdiği belirtildi.

ENGİN POLAT: ‘YOLSUZLUK YAPMADIK, BU PARALARI BİRİKTİRDİK’

Engin Polat’ın ise söz konusu iddiaları kabul etmeyerek, “Şirket açtım kapattım doğru, battı şirketim. Yolsuzluk yapmadık, bu paraları biriktirdik. Çalıştık emek verdik” dediği öğrenildi.

Engin Polat’ın babası Sezgin Polat’ın ise suçlamaları kabul etmeyerek her şeyi avukatları Ahmet Gün’ün ayarladığını söylediği ortaya çıktı.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınanlardan biri olan Ahmet Gün’ün ise aylık gelirini 300 bin olarak gösterdiği, şirketlerin sadece avukatlığını yaptığını ifade ettiği öğrenildi.

Öte yandan Polat çiftinin aylık gelirlerinin 150 ile 200 bin lira olarak beyan ettikleri öğrenildi.

DİKKAT ÇEKEN PLASTİK KELEPÇE DETAYI

Sosyal medyada bir görüntü ise gündem oldu. Sıla Doğu’nun, emniyetten çıkarılırken polisin taktığı plastik kelepçeyi kopardığı iddia edildi.

1

2

DİLAN VE ENGİN POLAT’IN KARAKUTUSU

Öte yandan Sabah’tan Emir Somer’in haberine göre Dilan Polat ve Engin Polat’ın şirketlerinin Ankara’da bayilik verdiği Dipomed Medikal’den bir kişiye 1 milyon 800 bin lira aktarım yapıldığı tespit edilmişti. Banka görevlileri durumu fark edince emniyete bilgi verdi. Dipomed Ankara Bayisi G.B ve eşi İ.B., M.Ö. ile K.D. gözaltına alındı. ‘Mıstık’ olarak anılan M.Ö.’nün Polat çiftinin kara kutusu konumunda olduğu iddia edildi.Paranın M.Ö.’nün kız arkadaşı K.D.’nin hesabına aktarıldığı iddia edildi. 8 şüphelinin ifadesi alınırken, itirafçı olan iki kişiden 1’inin ifadelerinde söz konusu paranın Polat çiftine ait olduğunu söyledikleri öne sürüldü.

3

Engelsiz Yaşam İçin TIKLA