Karabağ’da gerginlik yeniden tırmandı

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

Azerbaycan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre; geçici olarak Rus unsurların kontrolünde olan bölgelerde bulunan yasa dışı Ermeni güçlerin dün sabah gerçekleştirdiği terör ve sabotaj eylemi sonucu Azerbaycan ordusunun bir askerinin şehit olduğu belirtildi.

Ermeni güçlerin, Kelbecer ve Laçın illerini kapsayan sıradağlarda bulunan Kırkkız yüksekliğini ele geçirmeye ve yeni mevziler kurmaya çalıştığı kaydedilen açıklamada, Azerbaycan ordusunun da “Kısas” adı verilen operasyon düzenlediği ifade edildi.

Operasyon kapsamında Kırkkız, Sarıbaba ve diğer bir dizi hakim tepenin kontrol altına alındığı, Ermeni güçlere ait birkaç mevzinin imha edildiği ve askeri birliğe hava saldırısı düzenlendiği bildirildi. Saldırıda yasa dışı Ermeni güçler arasında ölü ve yaralıların bulunduğu, birkaç D-30 obüs topu, askeri araçlar ve çok sayıda mühimmatın imha edildiği belirtildi.

Avrupa Birliği (AB) taraflara “düşmanlıkların derhal durdurulması” çağrısında bulunurken, Rusya ise Azerbaycan’ı Sarıbaba bölgesinde ateşkesi ihlal etmekle suçladı. Fransız Haber Ajansı (AFP), çatışmalarda iki Ermeni askerinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Diğer Son Dakika Haberleri İçin TIKLA