Kemal Kılıçdaroğlu: Bu memlekette fakirliği bitireceğim

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

Konya programına Mevlana Müzesi’ni ziyaret ederek başlayan CHP lideri Karapınar ilçesinde kadın çiftlilerle buluştu. Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

NİYE BUĞDAYI DIŞARIDAN ALIYORUZ?: Bütün mücadelem, bu topraklarda hiçbir çocuk yatağa aç girmesin diye. Bütün mücadelem, emeğiyle çalışan, alın teri döken herkesin gelir sahibi olması lazım. Bereketli topraklar var mı? Var. Çalışkan insanları, güneşi suyu var mı? Her şey var. O zaman şu soruyu her kadının kendisine sorması lazım; biz niye buğdayı, arpayı, mercimeği, canlı hayvanı dışarıdan alıyoruz?

HER ŞEYE ZAM: Bu siyasette Türkiye değişemez. Zam üzerine zam. Ya Allah aşkına çiftçiden ne istiyorsunuz siz ya? Gübreye zam, yüzde 100’ün üzerinde, yüzde 200. Elektriğe zam, ilaca zam, fideye zam, tohuma zam, her şeye zam. Ya ne üretecek bu insan, nasıl üretecek bu insanlar?.. Elektriğe büyük paralar verdiğinizi biliyorum… Hiç meraklanmayın güneşten elde edeceğimiz elektriği çiftçilere bedava vereceğiz.

NİYE SİGORTANIZ YOK?: Tarlalarda çalışıyorsunuz Allah aşkına. Hakkınızı teslim edelim. Kocalarınızdan fazla çalışıyorsunuz. İyi de niye sizin sigortanız yok? Niye emekli olamıyorsunuz? Bu kardeşiniz onları yapacak… Bir sözüm daha var. Bu memlekette yoksulluğu bitireceğim, fakirliği bitireceğim. Herkesin tenceresi kaynayacak.

Diğer Siyaset Haberleri İçin TIKLA