Keme Mantarı Nedir, Yenir Mi? Keme Mantarı Faydaları Nelerdir?

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

Keme mantarı görünüm itibariyle patatesi andırmaktadır. Dolaman mantarı olarak da ifade edilen keme mantarının ekonomik değeri yüksektir bu nedenle ticareti yapılmaktadır.

Keme Mantarı Nedir?

Açık kahverengi görünümünde olan küre şekilli mantarlara keme mantarı denir. Önemli bir besin maddesi olan bu mantar yılın belirli zamanlarında yetişmektedir. Keme mantarı kumlu topraklarda yetiştiği için çamurlu bir görünüme sahiptir. Doğada kendiliğinden yetişebilen keme mantarı gübreleme ve ilaçlama yöntemleri kullanılarak da yetiştirilmektedir. Dikkatli bir şekilde toplanarak işlenmektedir. Türkiye’de en fazla Konya ve Şanlıurfa bölgesinde özel yöntemler kullanılarak yetiştirilir.

Keme Mantarı Yenir mi?

Keme mantarı zehirli bir mantar değildir. Fazlaca tüketilen bu mantar birçok yemekte kullanılmaktadır. Keme mantarı tek başına sağlıklı bir öğün olarak tüketilebilir. Keme mantarı ilkbahar yağmurlarından sonra ortaya çıkarak toplanmaktadır. İster yaş isterse de kuru olarak tüketilir.

Keme Mantarı Faydaları Nelerdir?

Protein miktarı oldukça yüksek olan keme mantarını mahalle pazarlarından satın almak mümkündür. Keme mantarının sağlığa olan faydaları şu şekilde sıralanabilir:

– Yüksek kolesterolü kontrol altına alır.

– Gözden kaynaklanan hastalıkların tedavi edilmesinde kullanılır.

– Omuriliği güçlendirir.

– Keme mantarı lifli yapısı sayesinde diyet listelerine eklenmektedir.

– Afrodizyak etkisine sahiptir.

– Keme mantarı etin yerine geçecek kadar sağlıklı bir besindir. Etten alınması gereken vitamin ve mineralleri bu mantarı tüketerek almak mümkündür.

– Ekonomik değeri yüksek bir mantar olduğu için satıcısına iyi bir gelir elde ettirmektedir.

Diğer Yaşam Haberleri İçin TIKLA