Kılıçdaroğlu CHP Gençlik Kolları başkanları ile buluştu: Yurt sorunu en geç bir yılda bitecek

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

GÖKÇE KARAKÖSE, ÖZGÜR KUMANOVALI İstanbul DHA – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu dün CHP Gençlik Kolları İl Başkanları Toplantısı’na katıldı. Kılıçdaroğlu konuşmasında özetle şunları söyledi:

HAYALLERİNİZ ÇALINDI: Türkiye’nin büyük sorunlar yaşadığını biliyorsunuz. Her birimizin görevi sorunlarla mücadele etmek. Hem kendimize hem de bizden sonra gelen kuşaklara daha iyi bir Türkiye’yi teslim etmek demek. Bu görev hepimiz için vazgeçilmez bir görev. CHP Gençlik Kolları’nın böyle tarihsel görevi var bunu yerine geçireceğiz. Hayallerinizin iktidar tarafından çalındığını biliyorum. Size hayal kurmayı bile fazla görüyorlar. Bizim bir hedefimiz var. Çağdaş uygarlığı yakalamak.

20 YILDIR ÇÖZEMEDİLER: Sınavlar yapıldı, öğrenciler tercihini yaptı. Kendilerinin hangi meslekte daha başarılı olabildiğini düşündüler. Sınavları kazandılar ve bunlar üniversiteye başlayacaklar ama yurt sorunu var. Anadolu’dan gelen evladımız İstanbul’da yurt bulamadığı takdirde ayda 9-10 bin lira kira vererek ev tutabilir mi? İktidarın gençlere reva gördüğü böyle tabloyu düşündünüz mü? Anne baba seviniyor ‘oğlum kızım üniversite kazandı’ diye ama sonra nerede kalacak diye düşünüyor. Gençlere sözüm var. En geç 1 yıl içinde yurt sorununu bitireceğiz. 20 yıldır bitiremediler, 1 yıl içinde bitireceğiz. Bir yıl tamamlandığımızda iktidarımızda sıcak suyu, internet erişimi olan odalarda kalacaksınız. Kimsenin gözü arkada kalmayacak. 50 belediyemizde 22 olan öğrenci yurdu tüm engellemelere rağmen 83’e çıkıyorsa iktidar olduğumuzda yurt sorununu bir yıl içinde tamamen çözeceğimizi her yerde güvenle anlatabilirsiniz.

TORPİLİ BİTİRECEĞİZ: Üniversiteden mezun oldunuz, sınavlara girecekseniz. Kafanızda kocaman bir soru. Ya torpil olursa, sınav soruları çalınırsa, hakkımız alınırsa bu düzene de son vereceğiz. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Türkiye’nin en güvenli merkezi olacak. Bu merkezin başında liyakatli kişiler olacak. Buradaki sınavlara asla şaibe bulaşmayacak. Torpili bitireceğiz.

BURS VE KREDİLER ARTACAK: Bursa ihtiyaç olan öğrencilerimize burs verilmesi lazım. Ama o bursun 20 yıl önceki rakamı hatırlatarak, şu kadar liracık veriliyordu, şimdi biz bu kadar veriyoruz gibi bir aldatmacaya inanmamanızı istiyorum. 20 yıl önce verdiğiniz paraya neler alınıyordu, şimdi verdiğiniz paraya nelere alınıyor. Öğrenciye verilecek kredinin de rakamının yükseltilmesi lazım… Bu talep Bay Kemal’in talebi değil, bu talep doğrudan doğruya gençlerin talebidir,

BİZ DEMOKRASİDEN YANAYIZ: Dünya demokrasiden yana olanlar ve otoriter rejimden yana olanlar diye ikiye ayrılmış. Biz demokrasiden yana olan grubu oluşturuyoruz. Bu ülkeye demokrasiyi kendi özgür iradesiyle getiren ve var eden parti CHP’dir. Bunu güvenle anlatabilirsek yeni, çağdaş, uygar, demokrat bir Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz… Yaklaşık 7 buçuk milyon genç ilk kez sandığa gidip oy kullanacak. Türkiye’nin kaderini siz belirleyeceksiniz.

12 yıl sonra ilk sefer

İBB 2010 yılında Şehir Hatları filosundan çıkartılan Paşabahçe Vapuru’nu restore ederek tekrar hizmete kazandırdı. Tarihi Paşabahçe Vapuru, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlunun katılımıyla düzenlenen etkinlikle tekrardan mavi sulara kavuştu. Paşabahçe Vapuru böylelikle 12 yıl sonra Haliç Tersanesi ile Koç Müzesi arasında ilk seferini yaptı. l DHA

Diğer Siyaset Haberleri İçin TIKLA