(BilimFest 2022) Konya, 9. Bilim Festivaline hazır!

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

Konya Bilim Festivali 2022 başlıyor. Hazırlıklar tamamlandı, açılış için nefesler tutuldu.

KONYA BİLİM FESTİVALİ 2022 NE ZAMAN?

Türkiye’nin en büyük bilim festivali BilimFest, 23-26 Haziran tarihleri arasında Konya Bilim Merkezinde gerçekleştirilecek.

Bu yıl 9’uncusu düzenlenecek olan Konya Bilim Festivali’nde her yaştan katılımcıya ilham verecek yenilikler ve yüzlerce etkinlik yer alacak.

Drone gösterileri, video mapping uygulamaları, ışık gösterileri, tematik atölye alanları, eğlenceli sahne gösterileri, seçkin kurum ve kuruluşlar bilimfestte yerini alacak.

Milli teknoloji hamlesinin gururu Savunma Sanayi şirketleri de 9’uncu Bilim Festivali kapsamında Konya Bilim Merkezi’nde olacak.

KONYA BİLİM FESTİVALİ 2022 HANGİ SAATLERDE AÇIK?

Bu yıl ziyaret saatlerinde bir değişikliğe gidildi. Bilimfest 2022’de ziyaretler 16.00 – 23.00 saatleri arasında gerçekleşecek.

BAŞKAN ALTAY’DAN DAVET

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin şehre kazandırdığı Türkiye’nin TÜBİTAK destekli ilk bilim merkezi olan Konya Bilim Merkezi’nin 7’den 70’e bilimi sevdirmek için çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Konya Bilim Merkezi’nin ev sahipliği yaptığı Konya Bilim Festivali’nin bu yıl 9’uncusunu düzenleyeceklerini ifade eden Başkan Altay, “Türkiye’nin en büyük bilim festivalinde her yaştan katılımcıya ilham kaynağı olacak yenilikler ve yüzlerce bilimsel etkinlik hazırladık. Ayrıca değişiklik yaparak her yıl Ekim ayında yaptığımız festivali bu yıl Haziran ayına aldık. Bilim meraklılarına bilimle iç içe olacakları dolu dolu dört gün hazırladık. Konya’da gençlerimizin bilim ve teknolojiye olan merakı bizleri memnun ediyor. Şehrimizden ve ülkemizin her yerinden tüm öğrencileri ve bilim meraklısı olan herkesi festivalimize bekliyorum.” dedi.

KONYA BİLİM FESTİVALİ 2022 GİRİŞ ÜCRETİ

Konya Bilim Festivali, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi ücretsiz olacak. Girişlerde herhangi bir ücret alınmayacak.

konya-9-bilim-festivaline-hazirlaniyor-bilimfest-2022.jpg

KONYA BİLİM MERKEZİNE NASIL GİDİLİR?

9’uncu Konya Bilim Festivali 2022’ye ev sahipliği yapacak olan Konya – Ankara kara yolundaki Konya Bilim Merkezi’ne ulaşım için servisler ücretsiz hizmet verecek.

Festival için 3 farklı noktadan; Bosna Hersek Mahallesi, Kültür Park ve Otogardan her yarım saatte bir ücretsiz kalkacak. Servislerin ilki saat 1600’da hareket edecek. Son servis ise 23:30’da Bilim Merkezi önünden kalkacak.

2021 BİLİM FESTİVALİNDE REKOR ZİYARETÇİYE ULAŞILMIŞTI

Konya Bilim Merkezi 2021 yılında yapılan 8. Konya Bilim Festivalinde 251 bin 957 ziyaretçiyi ağırlamıştı.

Diğer Son Dakika Haberler İçin TIKLA