Konya’dan Tuz Gölü’ne boru hattı döşendi

Konya Haberleri

Konya Haberleri

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kuraklık nedeniyle yaşanan flamingo ölümleri ile ilgili, Konya’nın Cihanbeyli İlçesi Gölyazı Mahallesi’nden, 4 kilometrelik boru hattı döşenerek, kesintisiz su verilmeye başlandığını açıkladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kuraklık nedeniyle yaşanan flamingo ölümleri ile ilgili, Konya’nın Cihanbeyli ilçesi Gölyazı Mahallesinden bir boru hattı döşeyerek kesintisiz su aktarımının başlatıldığını duyurdu.

Bakan Kurum, “Gölyazı Mahallesi’nden, 4 kilometrelik bir boru hattı döşeyerek kuşların kreş alanına kesintisiz su aktarımına başladık. Yaptığımız çalışmalarla tek bir yavruyu bile kaybetmemek için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

BAKANLIK FLAMİNGO ÖLÜMLERİNE KARŞI BİR DİZİ ÖNLEM ALDI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Ankara, Konya ve Aksaray sınırları içerisinde yer alan Özel Çevre Koruma Bölgesi Tuz Gölü’ndeki iklim değişikliğine bağlı kuraklık nedeniyle yaşanan flamingo ölümlerinin önüne geçmek için bir dizi önlem aldı.

Bakanlık, öncelikle flamingo yavrularının uçma ergenliğine erişinceye kadar, kuluçka bölgesinin susuz kalmaması için bölgeye tankerlerle su takviyesi yaptı. Ardından kalıcı çözüme yönelik olarak borularla su aktarımı çalışmasına hız verdi.

KREŞ ALANINA KESİNTİSİZ SU AKTARIMI BAŞLADI

Kuraklığın etkisindeki Tuz Gölü’nde bulunan flamingolara tankerlerle su taşındığını belirten Kurum, “Bu hassasiyetimizin devamı olarak kalıcı bir çözüm için yeni bir adım daha attık. Gölyazı Mahallesi’nden, 4 kilometrelik bir boru hattı döşeyerek kuşların kreş alanına kesintisiz su aktarımına başladık. Yaptığımız çalışmalarla tek bir yavruyu bile kaybetmemek için var gücümüzle çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Flamingolar, her sene mart ayı içerisinde kuluçka dönemini Tuz Gölü’nde geçiriyor. Daha sonra uçma ergenliğine erişinceye kadar yavrularını burada besliyorlar. Ağustos ayının sonunda da göç ediyorlar.

f.jpgfff.jpgffff.jpgfffffff.jpg

Konya Engelsiz Yaşam Haberleri