Konyalı Ümmü biyonik koluna kavuşuyor

Konyalı Ümmü

Konyalı Ümmü

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

Konyalı Ümmü için başlatılan kampanya büyük ilgi gördü, kısa sürede 4,5 milyon lira toplandı. Şimdi biyonik kola kavuşacak olmanın mutluluğunu yaşıyor.

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDE MEMUR

Konyalı Ümmü Aladağ (32), iki kolu olmadan ve bir ayağı kısa olarak dünyaya geldi. Tüm engellerine rağmen hayat karşısında hem dimdik durdu ve eğitim hayatını başarılarla geçirdi. Selçuk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü bitiren Aladağ, Konya İl Sağlık Müdürlüğü’nde memur olarak görev yapıyor.

Bir yandan da açık öğretimden sosyoloji bölümünü okuyan Aladağ, bununla da yetinmeyip formasyonda aldı. Son olarak da sosyoloji alanında yüksek lisans yapan Aladağ’ın yeni hedefi ise doktora yapmak. Ayağında protez bulunan Ümmü Aladağ, biyonik kol için Valilik izniyle yardım kampanyası başlattı.

25 GÜNDE 4.5 MİLYON TOPLANDI

Sabah’ın 25 gün önce yaptığı haber sonrası hikayesi tüm Türkiye’ye duyurulan Ümmü için sosyal medya üzerinden birçok kişi canlı yayınlar yaptı.

Beklenen haber çok geçmeden geldi ve protez için gereken 4,5 milyon TL kısa sürede toplanarak kampanya sona erdirildi.

Ümmü, daha önce Aydın’da elektrik akımına kapılarak 2 kolunu kaybeden 18 yaşındaki Samet Aktepe’yi biyonik kollarına kavuşturan uzmanlarla görüşmek üzere İstanbul’da gitti.

konyada-25-gunde-45-milyon-lira-toplandi-ummu-biyonik-koluna-kavusuyor-001.jpg

“DEMİR KIZIN HİKAYESİNE BUYRUN”

Çok mutlu olduğunu söyleyen Ümmü Aladağ, yaptığı açıklamada, “Canlı yayınlarımıza katılan güzel insanlar ve tek tek sayamadığım gerek paylaşımları gerek 1 lira dahi yardım gönderen gönlü güzel destekçilerimizden, canım dostlarımdan, mesajlarıyla beni destekleyen güzel insanlardan hepinizden Allah razı olsun. Çok ama çok teşekkür ederim. İyi ki varsınız. Haydi bakalım film yeni başlıyor. Ayaklardan sonra kollarla demir kızın hikayesine buyurun.” dedi.

konyada-25-gunde-45-milyon-lira-toplandi-ummu-biyonik-koluna-kavusuyor.jpg

konyada-25-gunde-45-milyon-lira-toplandi-ummu-biyonik-koluna-kavusuyor-002.jpg

Diğer Son Dakika Haberler İçin TIKLA