Korpus Kallosum Nedir, Belirtileri Nelerdir? Korpus Kallosum Tedavisi Nasıl Yapılır?

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

Korpus Kallosum, sert ya da nasırlı cisim olarak da bilinen ve beynin her iki lobunun arasındaki bilgi iletişiminin sağlandığı sinir ağlarıdır.

Korpus Kallosum Nedir, Belirtileri Nelerdir?

Korpus Kallosum, beynin her iki bölgesi arasındaki yerde bulunan ve iki yarı kürenin de birbiriyle iletişimini sağlayan, sinir liflerinden oluşmuş bir yapıdır. İnsan beyninde bulunan en önemli yapılardan biri olan Korpus Kallosum sayesinde beyne sinyaller daha hızlı bir şekilde iletilir. Yaklaşık olarak 10 cm uzunluğundadır ve 200 ya da 300 milyon akson lif içerir. Korpus Kallosum belirtileri; dikkat eksikliği, yaygın olarak algı bozukluğu ve motor koordinasyon bozukluğu olmaktadır.

Korpus Kallosum Tedavisi Nasıl Yapılır?

Korpus Kallosum ince olduğu takdirde dikkat eksikliğine ve hiperaktifliğe sebep olduğu bilinmektedir. Kişilerde eksik olması ya da kısmi olarak az olması kallozum agenezisine neden olur. Birçok kişi bu şekilde hayatına devam edebilir fakat ayrıntılı şekilde incelemesinin yapılması gerekir. İlaçlar, fizik tedavi ya da özel eğitim ile bu belirtilerin önlenmesi ve tedavinin uygulanması mümkündür.

Diğer Sağlık Haberleri İçin TIKLA