Kutlamalar başladı!

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

Nevsal ELEVLİ-LONDRA – Kutlamalar, dün Buckingham Sarayı’nda askeri geçit töreni ile başlarken, ardından Kraliyet Hava Kuvvetleri’nin gösteri uçuşu gerçekleştirildi. Uçaklar gökyüzünde 70 rakamıoluşturdu. Kraliçe Elizabeth, bu gösteriyiGaller Prensi Charles ve Cornwall Düşesi Camilla, Cambridge Dükü Prens William ve Cambridge Düşesi Kate Middleton’ın yanı sıraçocukları Prens George, Prenses Charlotte ve Prens Louis ile izledi. Sussex Dükü Prens Harry ve eşi Megan Markle geçit törenini izlediancak balkonda yer almadı.

Tarihte ilk oldu

Kraliçe, jübile mesajında, kutlama etkinliklerini düzenleyenlere teşekkür etti. İngiltere’nin en uzun süre tahtta kalan hükümdarı unvanına sahip Kraliçe II. Elizabeth, şimdiye kadar tahtta 70. yılına ulaşan ve “Platin Jübile”yi kutlayan ilk İngiltere hükümdarı oldu. Daha önce 1760 ve 1801 yılları arasında hükümdarlık yapan III. George, 50. yılı için Altın Jübile almıştı. 1837 ile 1901 yılları arasında hükümdar olan Kraliçe Victoria ise 50. yıl için Altın Jübile ve 60. yılı için Elmas Jübile’yi almıştı.

Kraliçe rahatsızlandı

Öte yandan, Kraliçe II. Elizabeth’in askeri geçit törenini izledikten sonra rahatsızlandığı, bu nedenle bugün St Paul Katedrali’nde düzenlenecek olan Şükran Günü ayinine katılmayacağı duyuruldu.

Diğer Son Dakika Haberleri İçin TIKLA