KYK BORÇLARI SİLİNDİ Mİ, BORÇ FAİZİ KALKTI MI? 2022 KYK ANA PARA NEDİR, BORÇ FAİZİ KALKTI MI?

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

KYK borçları konusunda araştırmalar devam ediyor. Gerçekleştirilen Kabine Toplantısının hemen ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklamalarda bulunuldu. Geçtiğimiz günlerde sosyal medya üzerinde yapılan paylaşımlar ile gündem olan KYK borçlarının alınan ana para üstüne uygulanan faiz ile birlikte verilen rakamın üç ve dört katına kadar çıkması ile birlikte gündem olan konunun ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan biz faize karşıyız. Gençlerimizi faize kurban etmeyeceğiz açıklamasında bulunmuştu. Kabine Toplantısı sonrasında milyonlarca genç Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilecek olan müjdeyi bekliyordu. Beklenen açıklama geldi.

KYK BORÇLARI SİLİNECEK Mİ ANA PARA FAİZİ TAMAMEN SİLİNECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine’den sonra, ”Bugüne kadar kredi ve burs miktarlarını 14 kat artırdık. Mezun öğrencinin henüz SGK girişi yoksa kredini ödemesini erteleyebiliyor.

Hiç bir zaman faiz uygulaması yapmadık. Hiçbir öğrenci faiz uygulamasına tabi tutulmadı. İlgili arkadaşlarımıza talimatlarımızı verdik, çalışmalarımıza başladık. Kredi geri ödemeleri enflasyon farkı olmaksızın alınan kredi üzerinden yapılacak, yani ana para ödenecek.” dedi.

Diğer Güncel Haberleri İçin TIKLA