Malkoç: Böyle bir düzenleme elzemdi

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

ÖNDER YILMAZ Ankara –Milliyet’e konuşan Malkoç, idarenin yabancı misyonla görüşmesine izin şartı getiren yazının bütün kurumlar gibi kendilerine de gönderildiğini belirtti. Malkoç şöyle devam etti:

“Herhangi bir büyükelçi, örneğin; KDK’dan randevu talep ediyor. Bu doğaldır, ama, bizim büyükelçimiz o ülkenin kamu denetçiliği kurumundan randevu talep ettiğinde nasıl karşılanıyor, veriyorlar mı vermiyorlar mı bunu bilmiyoruz. Veya yabancı misyon valilik yerel yönetimden randevu talep ediyor. O ülkede bizim büyükelçimize karşı tutum nedir bunu bilmiyoruz. Dışişlerimiz bilir. O açıdan uluslararası ilişkilerde esas olan mütekabiliyet şartıdır. Ona bakmak gerekiyor. Yurtdışından misafirlerimiz geliyor. VİP’den geçirmek istiyoruz. Ama bize Dışişleri Bakanlığımızdan yazı geliyor. Diyor ki, ‘bizim heyetimizi o ülkede VİP’ten geçirmediler, ısrarımıza rağmen geçirmediler. O açıdan mümkünse bu talebinizi geri çekin.’ Bundan daha doğal bir şey olabilir mi?”

İBB Başkanı İmamoğlu’nun konuya ilişkin eleştirilerine dikkat çeken Malkoç, şunları kaydetti: “Kimse uluslararası alanla ilgili Türkiye’yi zayıf düşürecek, itibarını zedeleyecek işlere girmesin. Bunlar bu davranışlar milletin gönlünde zihninde iz bırakıyor. Bu yanlışı yapanlara karşı millet öfkeleniyor, güceniyor. Böyle bir şey olabilir mi? Yabancı misyonun Türkiye’nin hangi kurumunun yetkilisiyle görüşüp görüşmeyeceğini Dışişleri Bakanlığı bilmeyecek de kim bilecek? Meşru ve makul olan budur. Sayın İmamoğlu yanlış yapıyor. Herkes bulunduğu makamın sorumluluğunu önce hazmetmeli sonra taşımalı.”

Diğer Siyaset Haberleri İçin TIKLA