Memur ve emeklinin zam oranı, Gözler refah payında

KONYA HABERLERİ
Haberi Paylaşmayı Unutmayın

Asgari ücrete yüzde 55’lik zammın arından milyonlarca memur ve emekli ne kadar zam alacağını merak ediyordu. Buna göre Memur ve emeklinin zam oranı belli oldu.Memur ve emekliler yüzde 16’lık bir zammı garantilemiş oldu. Gözler şimdi memur ve emekliye verilecek ek zamma çevrildi. SSK ve Bağkur emeklisi için 6 aylık artış oranı ise yüzde 15.39 olarak gerçekleşti.

İŞTE ENFLASYON SONRA MEMUR MAAŞI

Enflasyon verilerinin açıklamasının ardından memur maaşları da belli oldu. Buna göre en düşük memur maaşı 10 606 TL, memur emeklisi maaşı ise 7 bin 79 TL oldu.

MEMURA REFAH PAYI GÜNDEMDE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Türkiye’nin kazancını, zenginliğini, çalışanlar başta olmak üzere milletin her kesimine yansıtmakta kararlı olduklarını belirterek, memur ve emekli maaş artışlarını da bu yaklaşımla ele alacaklarını ifade etmişti.

Bu kapsamda ocak ayından itibaren geçerli olmak üzere memur ve emeklilerin maaşlarına enflasyon farkı ve toplu sözleşmeden alacakları zammın yanı sıra ilave bir destek de sağlanması bekleniyor.

Diğer Güncel Haberleri İçin TIKLA