Memura enflasyonun üzerinde zam

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

ANKARA Milliyet – Bilgin,geçen yıl enflasyon yüzde 36 olarak açıklandığında yüzde 50’nin üzerinde asgari ücret zammı yapıldığını hatırlatarak, “Tarihi adım attık. Aralık sonunda yaptığımız bütün bu düzenlemeler enflasyondaki hızlı artışla birlikte bir müddet sonra unutuldu ve sorun olarak algılanmaya başlandı. Öncelikle yüzde 50’lik artış yapıldığı zaman bu işsizliğe yol açar mı endişesi vardı. Biz rakamları takip ediyoruz. İşsizlik oluşturmadı tam tersine Türkiye yüzde 5’in üzerinde her büyüdüğünde ekonomi 750 bin istihdam oluşturuyor” ifadelerini kullandı.

İşçilere de zam geliyor

3600 ek gösterge düzenlemesiyle birlikte 5.3 milyon kamu çalışanının yeni haklara sahip olduğunun altını çizen Bilgin, daha önce göstergesi olmayanlara da gösterge verildiğini söyledi. Temmuzda yapılacak düzenlemelerle birlikte kamu çalışanlarına enflasyon karşısında nefes aldırılacağını söyleyen Bakan Bilgin, “Enflasyon ne gerçekleşirse gerçekleşen enflasyonun üzerinde kamu çalışanlarımızı koruyan, onlara sosyal koruma ilave zammı yapacağız. Türkiye’nin emekçileri, çalışanları endişe etmesinler. Türk devleti onların yanındadır. Türk devleti sosyal devlettir ve sosyal devlet çalışanlarını koruyan gözeten devlettir” şeklinde konuştu.

Bakan Bilgin, Temmuz’dan itibaren sadece çalışan veya emekli memurların değil, işçilere de ilave zam yapılacağının sinyalini vererek “İşçilerimizi, emekli işçilerimizi de aynı şekilde koruyacağız. Çalışan emekçilerimizi de korumak bizim görevimizdir. Önceki hafta sendikacılarımızla, işçi sendikalarıyla bugün sabah işverenlerle görüştük. Bu çalışmalar tamamlandığı zaman, önümüzdeki hafta başında ve ortasında bunu da kamuoyuyla paylaşacağım. Emekçiler şunu bilsinler. Türk devleti söz verdi. Onları enflasyona ezdirmeyecek. Enflasyonun tahribatını da onaracak” dedi.

Ek ödeme 4 Temmuz’da

Bakan Bilgin, işçilerin ilave tediye ödemelerinin Kurban Bayramı’ndan önce ödeneceğini bildirdi. Bilgin, şunları kaydetti: “Cumhurbaşkanımızın kararıyla işçilerimizin ilave tediyeleri Kurban Bayramı öncesi ödenecektir. Bakanlık olarak her zaman olduğu gibi, Türkiye’mizin geleceği için değer üreten, kalkınmamızın en büyük destekçisi olan işçi kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.” Böylece Resmi Gazete’de yayımlanan kamuda çalışan işçilere bu yılki ilave tediye ödemelerinin ilk yarısı 4Temmuz’da diğer yarısı ise 16 Aralık’ta yapılacak.

Diğer Güncel Haberleri İçin TIKLA