Milli atıcılar Konya’da kampa girdi

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

Konya’daki Saraçoğlu Uluslararası Atış Poligonu’nda düzenlenen ISSF Plak Atışları Grand Prix‘sinde yarışan Trap ve Skeet Milli Takımı, Akdeniz Oyunları öncesinde burada kampa girdi.

Uluslararası organizasyonlardaki başarılarını sürdürerek olimpiyat kotası için çalışmalarına devam eden milli sporcular, branşlarındaki ilk olimpiyat madalyasını Paris’ten getirmeyi hedefliyor.

Milli takımın kamp çalışmalarını takip eden Çolakoğlu, , atıcılıkta 1968’den itibaren her olimpiyata katıldıklarını ancak henüz madalya kazanamadıklarını söyledi.

Türkiye’de 48 ilde 71 poligon olduğunu, sporcu yetiştiren 130 akredite kulüp bulunduğunu aktaran Çolakoğlu, 3 bin 500 lisanslı sporcuyla her geçen gün daha iyi bir noktaya ilerlediklerini dile getirdi.

konyaspor-001.jpg

“BİZ İLKİ BAŞARMAK İSTİYORUZ”

2020 Tokyo Olimpiyatları’nda, tarihte ilk kez finale kaldıklarını anımsatan Çolakoğlu, “Olimpiyatlarda finale kalmak da son derece önemli. Çok küçük bir farkla madalyayı kaçırıp dördüncü olduk. Bu geleceğimizin parlak olduğunu gösteriyor. Hakikaten çok iyi çalışıyoruz, kamplar yapıyoruz.” dedi.

Çolakoğlu, yakın zamanda Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde ve Azerbaycan’da düzenlenen dünya kupalarından 1 altın, 2 bronz madalya getirdiklerini belirterek, “Tokyo’ya 6 kota bekliyorduk, 4 gelmişti. Bu kez Paris için 4’ü aşıp 6 kota alırsak kesinlikle madalya ile döneceğimize inanıyorum. Biz ilki başarmak istiyoruz. Bunu yaparsak sporcularımızın bir sonraki olimpiyatlarda daha fazla madalya getireceğine inanıyorum. Bu bir odaklanma sporu. Psikologlarımız, masörlerimiz ve antrenörlerimizle kamp merkezlerimizle hazırlıklarımızı sürdürüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Diğer Son Dakika Haberler İçin TIKLA