Milli sporculardan Konya’da 7 madalya birden

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

Sevilay Öztürk, Sümeyye Boyacı ve Emine Avcu’nun kadınlar 50 m Kelebek’te altın, gümüş ve bronz madalyayı almasından sonra Kadınlar 400m Serbest’te altın, Erkekler 50 m Kelebek’te altın ve gümüş, Erkekler 400m Serbest ise bronz madalyalar Türk sporcuların oldu.

KADINLAR 400M SERBESTTE BİR ALTIN 

Olimpik Yüzme Havuzunda düzenlenen yarışlarda Kadınlar 400m Serbest’te Türk milli sporcu Şevval Beren Mutlu altın madalya kazandı. Aynı yarışmada Uganda’dan Husnah Biramahiire Kukundakwe ise gümüş madalya aldı.

KORAL’DAN ALTIN, BEYTULLAH’TAN GÜMÜŞ

Erkekler 50 m Kelebek’te de Türk sporcular başarılı sonuçlar elde etti. Koral Berkin Kutlu altın madalya kazanırken, gümüş madalyayı da Beytullah Eroğlu aldı. Suudi Arabistan’dan İbrahim Almarzusi ise üçüncü oldu.

UĞUR ŞENEL 400M SERBEST ÜÇÜNCÜSÜ

Erkekler 400m Serbest’te mücadele eden Uğur Şenel üçüncü olarak kürsüye çıktı. Sporcumuzun bronz madalya kazandığı yarışmada ilk 2 sırayı İranlı sporcular Sina Zeyghaminezhad ile Shahin Izadyar kazandı.

TÜRK SPORCULARDAN 7 MADALYA

Böylece oyunların üçüncü gününde yapılan Para Yüzme müsabakalarını Türk sporcular 3 altın, 2 gümüş, 2 de bronz madalya ile tamamladı.

3. GÜNÜN DİĞER YARIŞLARI

Öte yandan Erkekler 100m Kelebek’te Özbekistan’dan Azizbek Boynazarov ile vatandaşı Sultonbek Nuriddinov altın ve gümüş madalyayı kazandı. Suudi Arabistan’dan Turki Alharbi ise üçüncü oldu.
Kadınlar 100m Kelebek’te Uganda’dan Husnah Biramahiire Kukundakwe tek sporcu olarak yer aldı ve altın madalyanın sahibi oldu.

Erkekler 100m Kelebek’te Özbekistan’dan Azizbek Boynazarov 1., İran’dan Sina Zeyghaminezhad 2., Özbekistan’dan Sultonbek Nuriddinov ise 3. olarak kürsüye çıktı.

Diğer Son Dakika Haberler İçin TIKLA